Hoe Henri Kruithof de VVD-fractie disciplineerde: 'Ik stond bekend als boeman'

Geen Commentaar! Podcast-serie over crisiscommunicatie. Frank Kromer interviewt deskundigen. Dit keer de oud-VVD-spindoctor Henri Kruithof.

Henri Kruithof adviseert tegenwoordig bedrijven, en treedt op als politiek commentator, hier voor WNL
Still WNL

In de derde aflevering van de podcastserie Geen Commentaar reist presentator Frank Kromer af naar het Ministerie van Economische Zaken in Den Haag. Daar houdt de bekende oud-spindokter van de VVD, Henri Kruithof, namelijk een paar dagen per week kantoor.

Met Kruithof duiken we de crisiscommunicatie in. Welke lessen heeft hij in Den Haag geleerd? Hoe hield hij alle kikkers in de kruiwagen bij het kabinet-Rutte I. Waarom zou elke crisisexpert politieke campagnes als voorbeeld moeten nemen? En wat is de beste manier om met journalisten om te gaan? Oftewel, wat is de methode-Kruithof?

Kruithof: ‘Als een journalist met een verhaal bij mij kwam – en hij had de ene helft goed en de andere niet – dan gaf ik hem de rest. Want als de journalist het halve verhaal publiceert, is dat schadelijker dan als ik hem het hele verhaal geef.’

Verder in de podcast komen verschillende crisissen aan bod, van de varkenspest, bse en de Teevendeal tot De leugen van Halbe.

Luister de podcats hieronder in soundcloud of via Itunes of Spotify

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie