Buma Awards voor Paul Deetman en André Ettema

Componisten ontvangen de eerste Buma Awards voor reclamemuziek.

Op de vierde editie van het Buma Awards Gala werd radiomaker Frits Spits zojuist onderscheiden met een Gouden Harp. Ruim veertig jaar is de 69-jarige radiomaker, televisiepresentator, schrijver en taalschouwer al actief in de media, vooral op de radio: van het legendarische De Avondspits tot het huidige De Taalstaat.

Presentator Erik de Zwart had op het feestelijke gala voor Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers nog meer awards klaarstaan. Bassist, componist en tekstschrijver Peter Slager ontving de Lennaert Nijgh Prijs voor de teksten die hij heeft geschreven voor Bløf en voor zijn Zeeuwse solo-album 'Silk'.

De Buma Classical Award ging naar Johan de Meij, bij het grote publiek wat minder bekend maar internationaal een gerenommeerd en meervoudig onderscheiden dirigent en componist.

Buma Award Reclamemuziek

Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Buma Award Reclamemuziek: toegekend aan de beste Nederlandse componist van de originele muziek van een reclamespot of –campagne. Deze ging naar André Ettema en zijn collega Paul Deetman. Zij zijn van  – een collectief muzikanten in Amsterdam en Los Angeles die muziek componeren voor o.a. trailers (ze werken op dit moment aan de trailer van de nieuwe blockbuster Alien) en reclame.

Ettema en Deetman krijgen de award voor onder andere hun muzikale bijdrage aan de trailer voor Daredevil – Seizoen 2 en hebben ook meegewerkt aan het met Cristiano Ronaldo.

Ward Henselmans nam een Buma Awars in ontvangst voor zowel tv-audiovormgeving (24 Kitchen) als radio-audiovormgeving (NPO Radio 1). Componisten  en  werden onderscheiden met een award voor reclamemuziek (trailer Daredevil, zie hieronder), terwijl Renger Koning werd onderscheiden voor zijn muziek in de film Bezness as Usual.

Componist/tekstschrijver Hans van Hemert ontving een Lifetime Achievement Award.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie