DuckDuckGo kan nu voor iedereen trackers uit e-mails verwijderen

De gratis dienst voor consumenten is na een gesloten test nu voor iedereen beschikbaar. Marketing via e-mail kan lastiger worden.

Zo ziet de dienst eruit
Afbeelding: DuckDuckGo

Het bedrijf DuckDuckGo richt zich op privacyoplossingen en lanceerde vorig jaar een gratis e-maildienst die vrijwel alle trackers uit commerciële e-mails zou blokkeren. Consumenten die de dienst gebruiken, zijn nauwelijks meer te volgen door e-mailmarketeers. Slechts nieuws voor marketeers: DuckDuckGo stelt zijn e-maildienst na een gesloten bèta nu voor iedereen beschikbaar.

Advertentie

85 procent gefilterd

Wie zich aanmeldt voor een @duck.com-mailadres, krijgt zijn of haar e-mails via dat e-mailadres in zijn huidige mailbox. De servers van DuckDuckGo houden onderweg trackers tegen van bekende en minder bekende partijen. Denk aan MailChimp, Google, AppNexus en Acxiom. Consumenten zien welke trackers er geblokkeerd zijn. Dat waren oorspronkelijk onder andere scripts, afbeeldingen en video's en nu ook links.

Volgens DuckDuckGo is zijn trackerfilter 85 procent effectief, wat betekent dat bijna 9 op de 10 trackers geblokkeerd worden. Marketeers die gebruikmaken van e-mailmarketing, zien in zo'n voorbeeldgeval bijvoorbeeld niet meer wanneer de lezer de e-mail voor het eerst geopend heeft, op welke link hij geklikt heeft en op welke apparaat hij de e-mail leest. De locatie van de gebruiker is misschien als enige zichtbaar. 

Meer over DuckDuckGo

Om te vieren dat de e-maildienst nu voor iedereen beschikbaar is, introduceert DuckDuckGo ook diverse privacyverbeteringen en een website-dashboard voor consumenten. Zij kunnen nu ook mail sturen en beantwoorden vanaf hun @duck-mailadres. Dat was nog niet mogelijk.

DuckDuckGo kan de e-maildienst gratis en zonder advertenties aanbieden omdat het (genoeg) geld verdient aan het tonen van advertenties in zijn eigen zoekmachine. Eerder deze maand schreef deze website over hoe DuckDuckGo privacyvriendelijke advertenties via Microsoft toont.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie