#lekkersociaal 50, over hashtags op Instagram en groepsgesprekken op WhatsApp

Contentmarketingbureau Blauw Gras praat je bij! Deze week over de nieuwe app van Instagram, de feed op Tinder en het maken van je eigen filters voor Snapchat.

Te persoonlijk?
Op zoek naar een nieuwe lover en geen tijd om de kroeg in te duiken? Tegenwoordig zijn er vele alternatieven voor de kroeg, denk aan apps als Tinder. Inmiddels is het niet alleen een kwestie van naar links of rechts swipen, maar zie je ook Instagram foto’s en muziekvoorkeuren van je potentiële lover. Omdat we nooit genoeg over elkaar te weten kunnen komen, test Tinder een nieuwe functie genaamd ‘Feed’. Met Feed ontdek je nóg meer over je Tinder Matches. De functie verschijnt als tabblad in je berichtenvenster waar live-updates van je matches te zien zijn. Zie het als een tijdlijn waarin notificaties verschijnen van nieuwe toegevoegde foto’s, Instagram berichten en Spotify nummers.



#Golden
Elke Instagramgebruiker weet hoe belangrijk hashtags zijn. Hierdoor kun je foto’s ontdekken van mensen die je niet volgt, en ze zorgen ervoor dat andere gebruikers jouw foto’s kunnen vinden. Helaas kon je hashtags nooit volgen, maar nu dus wel! Door het volgen van een hashtag komen populaire berichten bij jou in je feed te staan; dus mis voortaan nooit meer je favoriete puppy-posts.



Stil maar
Er zijn drie woorden die een groepschat van WhatsApp typeren: chaos, chaos en nog eens chaos! WhatsApp test nu een functie die deze chaos kan verminderen. Zo kan de beheerder van een chat bepalen wie er berichten kunnen sturen en wie niet. Hiermee kun je voorkomen dat je tientallen reacties door elkaar heen krijgt na het sturen van een bericht. Of dit handig is? Wij moeten het nog maar zien! Naast deze functie wordt er ook nog een andere functie getest. Hiermee kun je iemand een link sturen zodat diegene aan de chat toegevoegd kan worden. Diegene kan dan zelf bepalen of hij in de groep geplaatst wilt worden of niet. Zo voorkom je ongemakkelijke situaties waarbij je in een groep wordt gegooid terwijl je daar helemaal niet op zit te wachten.



Taggen maar!
Ken je dit? Je bent van plan om een vriend te taggen in een hi-la-risch GIF’je maar je doet dit toch maar niet omdat je niet geassocieerd wilt worden met dit filmpje. Hier komt misschien verandering in! Facebook test namelijk een functie waardoor je kunt kiezen wie je reacties kunnen zien. Het werkt als volgt: je kunt een slotje op je reactie zetten en kiezen uit drie opties. Namelijk dat de reactie alleen zichtbaar is voor vrienden, alleen voor de eigenaar van de post, of voor allebei. De functie is helaas nog maar voor een kleine groep gebruikers beschikbaar, hopelijk in de toekomst voor iedereen. #prettyplease



Winning!
De mens houdt van communiceren. Punt. Vooral als dit - lekker veilig - vanachter een computerscherm of telefoon kan. Een aantal weken geleden speelde Twitter hierop in door de karakterlimiet te verhogen, hierdoor werd het mogelijk om langere Tweets te schrijven. Daarnaast maakte Twitter deze week bekend een nieuwe functie uit te rollen, genaamd Threads. Deze functie maakt het mogelijk om meerdere Tweets (Tweetstorm) in één keer te kunnen plaatsen. Nog meer ruimte dus om alles wat je denkt het internet op te gooien!



Instagram versus Snapchat
De strijd tussen Instagram en Snapchat is al een tijd aan de gang. Het lijkt zo te zijn dat Instagram nieuwe functies van Snapchat ‘kopieert’, en met de lancering van hun laatste app kun je dit ook bijna niet meer ontkennen. Instagram komt namelijk met Instagram Direct, een app waar je foto’s kunt delen, stories kunt maken en berichten kunt sturen naar je vrienden. Vrijwel dezelfde opties als de ‘gewone’ Instagram, alleen heeft Instagram Direct geen tijdlijn. Als je de app opent zie je namelijk als eerste de camera. Klinkt dit je bekend in de oren? Ons wel! De app is nu beschikbaar in zes landen: Chili, Israël, Italië, Portugal, Turkije en Uruguay. Wanneer de app in Nederland te downloaden is, is nog niet bekend.

Wat bedenk jij?

Wat is nou ongeveer het leukste aan Snapchat? Filters! Om die reden lanceert Snapchat deze week een nieuwe gratis app, waarmee je je eigen filters kunt maken. De app is voor iedereen beschikbaar en is makkelijk te gebruiken. Het leuke? Je zelfgemaakte filter kun je vervolgens weer gebruiken op Snapchat. Wij vinden het een toffe nieuwe manier om je creativiteit de vrije loop te laten! 






Dit was ‘m weer, tot volgende week!

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketingbureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.


 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie