Accenture neemt bureau VanBerlo over

Veel bekroond productontwerp- en innovatiebureau wordt onderdeel van Accenture Industry X.0.

Accenture heeft de overname afgerond van het Eindhovense productontwerp- en innovatiebureau VanBerlo. Deze overname moet de mogelijkheden van Accenture versterken om klanten te helpen voordeel te halen uit het steeds meer bij elkaar komen van fysieke producten en digitale diensten. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

VanBerlo werken meer dan negentig professionals vanuit studio’s in Eindhoven en Den Haag.

Advertentie
advertisement

Accenture Industry X.0

VanBerlo bestaat sinds 1982 en won sindsdien veel prijzen. Het bureau creëert innovatieve producten en diensten voor bedrijven in uiteenlopende sectoren, zoals fast-moving consumer goods, mobiliteit, de gezondheidszorg, het bankwezen en high-tech. Het gaat om connected oplossingen die fysieke objecten combineren met digitale diensten met behulp van internet of things-sensoren, artificial intelligence en data-analytics. 

VanBerlo werken meer dan negentig professionals vanuit studio’s in Eindhoven en Den Haag. Het team wordt onderdeel van Accenture Industry X.0, de tak van Accenture die digitale technologieën gebruikt om verbeteringen aan te brengen in de manier waarop bedrijven producten en diensten ontwerpen, bouwen en produceren en industriële faciliteiten laten draaien.

Accenture deed internationaal onlangs meerdere overnames om zijn Industry X.0-activiteiten te versterken. Deze acquisitie vormt een aanvulling op de eerdere overname van het Britse innovatiebedrijf Happen – dat ook een team in Amsterdam heeft – in oktober 2019.

Frank Rennings, managing director en digital lead bij Accenture in Nederland: 'Het aantal slimme, connected producten neemt razendsnel toe en het hoge digitaliseringstempo vormt een uitdaging voor de ontwerp- en ontwikkelingsprocessen van onze klanten. Beide vragen om een nieuwe aanpak van innovatie. Met de komst van het creatieve team van VanBerlo naar onze Industry X.0-tak kunnen we onze klanten helpen nieuwe businessmodellen te ontwikkelen en nieuwe omzetstromen te genereren uit slimme, connected oplossingen en diensten.'

Plaats als eerste een reactie

Advertentie