Clever Franke benoemd tot Bureau van het Jaar bij Red Dot Awards

Het is het eerste Nederlandse ontwerpbureau dat de internationale prijs wint.

Het team van Clever Franke viert feest.

Het Nederlandse ontwerpbureau Clever Franke is benoemd tot Bureau van het Jaar bij de internationale Red Dot Awards. Deze onderscheiding is een erkenning van 'baanbrekend werk' op het gebied van informatie- en datavisualisatie.

De prijsuitreiking vond vrijdag 3 november plaats in het Concertgebouw van Berlijn. Het in 2008 opgerichte Clever Franke, met een team van veertig mensen en vestigingen in Utrecht en Chicago, is het eerste Nederlandse ontwerpbureau dat deze prijs wint.

De jaarlijkse Red Dot Design Award (sinds 1955) is een internationale ontwerpprijs die product- en communicatieontwerp wereldwijd beloont. De prijs voor Bureau van het Jaar wordt uitgereikt aan een bureau dat de jury heeft overtuigd van projecten met een 'zeer hoge ontwerpkwaliteit'.

Gert Franke, medeoprichter van Clever Franke: 'In de ontwerpindustrie zijn er enkele onderwerpen die aandacht vereisen, zoals de omgang met desinformatie, het bevorderen van samenwerking in een diverse samenleving en een focus op digitale toegankelijkheid. Er bestaat geen twijfel meer over dat informatie het meest waardevolle materiaal van onze tijd is.'

Medeoprichter Thomas Clever vult aan: 'Dit dient als een mooie erkenning voor het team, maar ook  als motivatie om grenzen te blijven verleggen en nieuwe wegen in design te verkennen.'

Alle winnaars van de prijs zijn hier te bekijken.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie