Cloudfactory sluit zich aan bij onafhankelijk bureaunetwerk by The Network

Het Amsterdamse creatieve bureau hoopt door de aansluiting onder andere op meer synergie.

Afbeelding: Cloudfactory

Creatief bureau Cloudfactory uit Amsterdam sluit zich aan bij By The Network, een netwerk van 29 onafhankelijke bureaus dat in dertig markten actief is. 

Sandeep Chawla, managing director van Cloudfactory, zegt onder meer: 'Voor ons zal succes met by The Network bestaan uit zakelijke én intellectuele groei – dus niet alleen uit het aantal nieuwe opdrachten dat het samenwerkingsverband zal opleveren, maar vooral ook uit de nieuwe energie en inspiratie die ontstaat door alle creatieve uitwisselingen en synergie met andere bureaus.’ 

Cloudfactory heeft vijftien fte exclusief freelancers, is in 2012 opgericht en werkt onder meer voor KFC, Twitter, Heineken en Booking.com. 

Advertentie
advertisement

Creativiteit staat voorop

By The Network is een onafhankelijk bureaunetwerk waar onder andere Atlantic New York, Girls Are Awesome, Herezie, Marvin, Mortierbrigade, NORTH VCA, Ostrich, Rehab, Roy + Teddy en The Sway Effect zich bij hebben aangesloten. 

Creativiteit staat bij de bureaugroep voorop, meldt medeoprichter van By The Network Per Pedersen. Hij was voorheen creatief topman bij Grey Group. Pedersen: 'Ik droomde ervan om iets nieuws en anders te beginnen dan de grote bureaunetwerken waar ik al tientallen jaren deel van uitmaakte. Creativiteit lijdt in grote bedrijfssystemen. Wij zijn een branche die wordt geleid door CFO's en suits, waar creatieven de leiding zouden moeten hebben. En ik was niet de enige met deze droom. Dus toen we in oktober 2020 van start gingen, vormden we 17 onafhankelijke creatieve bureaus die vastbesloten waren om een ​​nieuw soort wereldwijd netwerk te bouwen dat wordt aangestuurd door en eigendom is van creatieven.'

Advertentie