Dan Wieden, de reclameman achter 'Nike, just do it', overleden

De medeoprichter van Wieden+Kennedy is vrijdag op 77-jarige leeftijd heengegaan.

Dan Wieden
Wieden+Kennedy (LI)

Dan Wieden, medeoprichter van reclamebureau Wieden+Kennedy, is niet meer. Hij overleed vrijdag 30 september in zijn huis in Portland op 77-jarige leeftijd.

Wieden richtte in 1982 samen met David Kennedy het wereldwijd bekende en onafhankelijke reclamebureau Wieden+Kennedy in Portland op. Hij bedacht misschien wel de bekendste reclameslogan ter wereld: Nike, just do it. Wieden stond tevens bekend als voorvechter van diversiteit.

Het bureau zegt in een statement: 'We zijn diepbedroefd. Maar bovenal worden we overmand door dankbaarheid en liefde. Bedankt Dan, voor het opengooien van de deuren voor talent om hun volledige potentieel waar te maken. Bedankt voor het mogelijk maken van dit mooie creatieve leven. We zullen je missen.'

Nike

Nike-oprichter Phil Knight, ook afkomstig uit Portland, zag in 1982 het talent van Wieden en Kennedy en stelde voor om hun eigen bureau te starten. Het werk van W+K voor het sportmerk heeft geleid tot wereldwijd bekende advertenties, zoals de slogan Just do it, maar ook samenwerkingen met Michael Jordan en Tiger Woods en meer recent de activistische campagne met sportman Colin Kaepernick. W+K werkt ook voor global brands als Heineken en Coca-Cola.

Wieden+Kennedy heeft acht kantoren wereldwijd. Het eerste internationale kantoor is in 1992 opgericht in Amsterdam, dat werkt voor Nike, Samsung en Ray-Ban en sinds vorig jaar B-Corp-gecertificeerd is.

Bekijk de Just do it-campagne met Kaepernick hieronder:

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie