Trending deze week: de man versus de beer

Hoe een simpele vraag op TikTok genderongelijkheid aan het licht brengt.

Als je aan een man zou vragen: 'Ben je liever alleen in het bos met een beer of met een vrouw?' Is de keuze hoogst waarschijnlijk snel gemaakt. Stel je deze vraag aan een vrouw daarentegen… Dan is het toch een ander verhaal. Op Tiktok gaat dit scenario momenteel als een lopend vuurtje. Het draait allemaal om het verkennen van een serieus onderwerp op een luchtige manier, en dat is ‘gevaar’, vooral voor vrouwen.

De beer wint

De vraag, oorspronkelijk gepost door Screenshot HQ in een TikTok-video die al 13,5 miljoen keer is bekeken, luidt: Zou je liever vastzitten in het bos met een man of een beer? Er waren veel reacties, meer dan 65.000 om precies te zijn, waarbij velen schreven dat ze begrepen waarom de vrouwen voor een beer zouden kiezen. Sinds deze video op 10 april verscheen, hebben anderen massaal hetzelfde scenario gedeeld op sociale media, waarbij ze vrienden en familie uitdagen met deze kwestie.

Van virale vraag tot maatschappelijke discussie

Reacties op sociale media, met duizenden opmerkingen en gedeelde ervaringen, schijnen licht op verschillende perspectieven en laten zien hoe zelfs een hypothetisch scenario mensen aan het denken zet over maatschappelijke kwesties. De discussie heeft niet alleen vrouwen, maar ook mannen aan het nadenken gezet. Het heeft een breder debat aangewakkerd over genderongelijkheid en toont aan hoe een simpele vraag op social media een krachtig instrument kan zijn om serieuze onderwerpen bespreekbaar te maken.

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie