Premium

Gulpener kiest voor Gardeners, eerste werk in 2024 zichtbaar

Het bureau wordt verantwoordelijk voor onder meer de positionering van het biermerk. Hier ging geen pitch aan vooraf.

Gardeners aan de slag voor Gulpener

Creatief communicatiebureau Gardeners voegt het Limburgse biermerk Gulpener toe aan zijn portfolio. Het Amsterdamse bureau is aan de slag met een nieuwe positionering, merkstrategie en communicatiecampagne voor het bedrijf, die volgend jaar het levenslicht moeten zien. Hoe de campagne er precies uit komt te zien en waar-ie wordt uitgerold, is nog niet bekend. De mediastrategie van Gulpener ligt in handen van Mediaplus. 

Aan de keuze voor Gardeners ging geen pitch vooraf, het bureau is direct door het biermerk benaderd, meldt Gulpener desgevraagd. Het biermerk ziet veel 'meerwaarde' om vanuit 'gelijkgestemdheid' een samenwerking met Gardeners aan te gaan. Gulpener, dat zich profileert als het meest duurzame biermerk van Nederland, lijkt goed te passen bij Gardeners, dat 'where good things grow' als pay-off heeft.

Het familiebedrijf Gulpener (sinds 1825) zegt dat het voor het eerst met een vaste partner voor 'creatie en strategieontwikkeling' samenwerkt, wel werkte het eerder 'op projectbasis’ met verschillende partijen. In het verleden was dit in ieder geval Matters Most (voorheen Brand Republic), het lijkt erop dat dit bureau niet meer voor Gulpener actief is. 

Gulpener heeft als benoemd duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het brouwt naar eigen zeggen als enige brouwerij in Nederland met hop en granen uit de eigen regio. Daarnaast is het merk druk doende om fossielvrij te brouwen en heeft het 'het meest duurzame brouwhuis' van Europa.

Maira Evers, managing director Gardeners: 'Duurzaamheid wordt door Gulpener echt gezien als onderdeel van het leven. Ik was onder de indruk toen we werden rondgeleid in de brouwerij, de lokale hopvelden en het Brouwlokaal en de Biergarten in Gulpen.'

In een interview met Adformatie in 2020 gaf ceo Jan-Paul Rutten te kennen dat 'de meeste mensen wel weten dat Gulpener een biermerk is, maar veel verder dan dat komen ze niet'. Aan Gardeners de schone taak daar verandering in te brengen.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie