Premium

Trending deze week: Instagram kopieert de toplijstjes van MySpace

Instagram test momenteel een nieuwe interactieve sticker voor de stories en die is niet geheel origineel.

Wat is jouw top-3 favoriete Instagram-accounts? Instagram test op dit moment net de mogelijkheid om deze top-3 met een story-sticker te delen.

Het doel ervan is wel duidelijk: het platform wil gebruikers stimuleren om interesses, zoals favoriete accounts, muziek of restaurants, nog actiever te delen.

De volgende kopie

Voor de social fossielen onder ons roept deze feature echter wel flashbacks op. Was er niet eerder een social medium dat je top-lijstjes liet maken?

Dat klopt. Na Snapchat, TikTok en BeReal heeft Instagram nu gekeken naar het overleden platform MySpace om features van over te nemen. 

MySpace kwam in de jaren ‘00 met de Top-8. Het was voor veel gebruikers een populaire manier om leuke lijstjes te maken en je mening te geven over de gekste onderwerpen.

Een meme over de top 8 van MySpace

De Instagram-sticker heeft dit concept afgestoft en geeft je de mogelijkheid om accounts, audio, tags en plaatsen te selecteren.

De lijstjes die creators al langer maken met hun (al dan niet gesponsorde) Top-3 zijn door deze nieuwe feature in een handomdraai ook door jou te maken.

De vraag is of zo'n feature uit het jaar nul gaat aanslaan. Weet  Instagram de ‘nieuwe’ top-lijstjes weer tot leven brengen? Of zit er niemand te wachten op een Top-3 van jouw favo ‘The OC’-personages?

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie