Jacco ter Schegget ceo Publicis Groupe België en Nederland

Hij begint per 1 maart.

Publicis Groupe heeft Jacco ter Schegget met ingang van 1 maart 2019 benoemd tot ceo voor de activiteiten van Publicis in België en Nederland. Daarvoor keert hij terug naar Amsterdam en rapporteert aan Jarek Ziebinski, Chief Executive Officer, Northern & Central Europe. Ter Schegget is nu nog ceo van JWT voor Zuidoost-Azië. 

Als CEO van Publicis Groupe voor België en Nederland heeft Ter Schegget de taak om leiding te geven aan de uitvoering van de volgende fase van ‘Power of One’: het bedrijfsmodel waarin alle merken en expertise binnen de geledingen van Publicis Groupe – communicatie, data, media, PR en content – samenwerken. Hij volgt de Belg Johan Parmentier op, die de afgelopen jaren de leiding had over Publicis in België en Nederland. Aan de functie van Cornelie Weller, ceo Publicis One, verandert niets.

Advertentie
advertisement

E-commerce en data

Ter Schegget: “Na vijf jaar Azië kijk ik ernaar uit om weer terug te keren naar Nederland en België en de kennis die ik heb opgedaan in het dynamische Verre Oosten optimaal in te zetten. Om in een omgeving die steeds meer wordt gedreven door e-commerce en data een sterk en succesvol merk op te bouwen, heb je toegang nodig tot media, data, creatieve content en technologie. Je kunt in deze markt alleen als winnaar uit de bus komen als je je merk naadloos laat aansluiten op de klantbehoefte én door meetbare online- of offline-verkoop te stimuleren. Daarvoor hebben merken een sterke partner nodig die hen kan helpen om dit te organiseren en resultaten te behalen.'

Jacco ter Schegget was voorafgaand aan zijn dienstverband bij WPP in Azië mede-CEO van DDB & Tribal Amsterdam en Europees President van Tribal Worldwide, de digitale tak van DDB. 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie