Premium

Locals Agency stopt na 5 jaar, medeoprichter Pieter Zijlstra neemt sabbatical

Het bureau uit Friesland was recent nog genomineerd als New kid on the Block bij de SAN Accent.

Bas Koole (l) en Pieter Zijlstra, oprichters Locals Agency

Het in Sneek gevestigde creatieve bureau Locals Agency sluit vijf jaar na de oprichting zijn deuren. Medeoprichter Pieter Zijlstra heeft besloten om 'een nieuwe droom' te volgen en neemt een sabbatical. Samen met medeoprichter Bas Koole maakte hij het nieuws woensdagmiddag bekend op de website van het bureau. 

Koole gaat naar eigen zeggen 'onverminderd door' met het ontwikkelen van videoproducties - zij het op eigen kracht

Verrassend genoeg verwierf Locals Agency dit jaar nog een plek op de consideration list van de New kids on the Block bij de SAN Accent, een prijs voor jonge bureaus die het verschil maken. 

Ook was Zijlstra in november vorig jaar te gast in de VIA-podcast Just Getting Started, waar hij de ambitie uitsprak 'mee te willen doen met de Randstad'. 

Locals Agency sluit per 1 juni officieel zijn deuren. Het bureau werkte voor opdrachtgevers als Shoeby, Technicum en Royal Avebe. 

Pieter Zijlstra licht desgevraagd toe dat Locals Agency het afgelopen jaar slechts één fulltimer in dienst had, naast een flexibele schil van freelancers. Vorig jaar bestond het bureau nog uit vijf fulltimers in totaal. Bas Koole neemt voorlopig het werk voor de bestaande klanten onder zijn hoede.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie