Maiko Valentijn ceo GroupM Netherlands

Hij begint per direct in zijn nieuwe functie. Tessa van der Starre wordt ceo MediaCom.

GroupM Netherlands heeft Maiko Valentijn aangesteld als nieuwe CEO. In deze positie krijgt hij verantwoordelijkheid over GroupM in Nederland waar verder ook Mindshare, Wavemaker, MediaCom en Greenhouse toe behoren.

Valentijn volgt Eric Kramer op die in de afgelopen drie jaar een dubbelrol vervuld heeft als ceo van GroupM en als WPP Country Manager. Eerder deze maand is Kramer in fulltime verband aangesteld tot WPP Country Manager Nederland. WPP is het moederconcern van GroupM.

Valentijn rapporteert aan Demet Ikiler, de GroupM EMEA CEO. Hij begint per direct in zijn nieuwe rol. Het is de ambitie van de groep om een sterker, geïntegreerd GroupM te creëren, waarbij de vier bureaus als ‘voordeur’ fungeren. Demet Ikiler zegt over Maiko Valentijn dat hij ‘uitgebreide ervaring heeft in de markt en ons netwerk’ en beschikt over ‘uitstekende reputatie en connecties’.

Advertentie
advertisement

Tessa van der Starre

Valentijn was de afgelopen jaren CEO van MediaCom. Daar wordt hij opgevolgd door Tessa van der Starre, die managing director was. Zij begint op 1 februari in die functie. Van der Starre maakt daarmee eenzelfde stap als Valentijn eerder binnen MediaCom maakte. Ze werkt er sinds 2008.

Valentijn noemt Van der Starre een ‘energieke, positieve leider. ‘Ze creëert sterke teams, pakt elk moeilijk vraagstuk op dat haar wordt toegeworpen en behandelt iedereen met respect.’

Tessaaa
Tessa van der Starre

Plaats als eerste een reactie

Advertentie