Premium

Margriet de Kroon vertrekt bij Herc als managing director: 'Niet mijn type bureau'

Clare Pickens volgt haar op. Ook meldt Herc de aanstelling van twee nieuwe creative directors.

De Kroon: 'Als marketeer kom ik beter tot mijn recht'

Margriet de Kroon heeft haar werkzaamheden als managing director van creatief bureau Herc neergelegd. Dit heeft ze vorige maand intern bij het bureau bekendgemaakt. Het besluit is ‘in goed overleg’ gegaan, bevestigt ze aan Adformatie.

De Kroon stond sinds mei 2021 aan het roer van het Amsterdamse bureau. Ze werd aangesteld rond dezelfde tijd van de overname door bureaugroep Ace. Ze kwam destijds van uitzendbedrijf YoungCapital, waar ze de functie van marketing director vervulde.

Geen match

Voor haar vertrek bij Herc zijn 'meerdere redenen' te noemen, maar het komt neer op 'geen match', zegt De Kroon desgevraagd aan de telefoon vanaf haar vakantieadres. 'Herc is niet het type bedrijf waarvoor ik graag werk, en dan bedoel ik een creatief bureau. Ik ben gek op creativiteit, maar het moet niet in dienst van al het andere staan.'

Wat gaat De Kroon nu doen? 'Ik verwacht weer terug te gaan naar een merk, als marketeer dus, in die rol kom ik het best tot mijn recht. Maar nu eerst vakantie.'

Opvolger

De functie van De Kroon wordt opgevolgd door de uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige Clare Pickens. Sinds 2009 woont ze in Nederland. Zij komt van het internationale bureau Red & Co, waar ze als global managing director werkte voor bedrijven als Unilever en Nike. Eerder was ze group account director bij Wieden+Kennedy Amsterdam. Herc laat weten met de aanstelling van Pickens 'een internationale fase' in te luiden. Pickens start morgen, 1 november, officieel in haar nieuwe rol.

Nieuwe creative directors

Ook meldt Herc twee nieuwe creative directors te hebben aangenomen, te weten David Diankanguila en Dimitri Deneuville. Het Franse creatieve duo werkte voorheen bij internationale bureaus als Ogilvy en 72andSunny. Emilio de Haan, medeoprichter en executive creative director van Herc, zegt dat de aanstelling van het duo geen invloed zal hebben op de uitvoering van zijn eigen creatieve functie. 

Daarnaast gaat Astrid Niari bij Herc aan de slag als graphic designer. Zij werkte hiervoor in een soortgelijke rol bij O'Neill. Selen Kirkagac gaat bij Herc aan de slag als account director, zij werkte eerder bij Natwerk en meest recent Ace-bureau Glasnost.

De Haan: 'Deze talenten weerspiegelen onze ambitie om creatief werk van internationaal niveau te maken.’

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie