Premium

Nieuwe Picnic-commercial gemaakt zonder tussenkomst reclamebureau

De nieuwe stop-motionfilm met het elektrisch bezorgwagentje is gemaakt door de animatiestudio achter de prijswinnende film Knor.

Stop-motion productie in bedrijf
Holy Motion voor Picnic

Online supermarkt Picnic lanceert vandaag zijn nieuwe televisiecommercial met wederom het elektrisch bezorgwagentje in de hoofdrol. De televisiecampagne loopt tot en met juli. De nieuwe film is tot stand gekomen zonder tussenkomst van een reclamebureau. Animatiestudio Holy Motion, bekend van stop-motion animatiefilm Knor, die in 2022 maar liefst drie Gouden Kalveren won, tekent voor creatie en productie van de commercial. Regisseur Mascha Halberstadt – die ook Knor maakte – is net als eerder weer betrokken bij de nieuwste Picnic-commercial. Dit is ‘m:

Wat betreft keus, is Picnic een echte reus✨

DC

Stop-motion is heel wat anders dan CGI (Computer Generated Imagery) en kan tijdrovend zijn. In dit geval zelfs ‘extra tijdrovend’ volgens de makers. ‘We hebben een distributiecentrum nagebouwd en moesten daardoor werken met verschillende schaalgroottes. Dat was nodig om diepte te creëren. Het leverde extra werk op, waardoor we circa vier maanden zoet waren. Op het resultaat zijn we enorm trots. Dit had niet gekund als we niet de vrije hand hadden gekregen van Picnic.’

De boodschap die de commercial moet overbrengen, is dat de online super een groot assortiment heeft. Picnics medeoprichter Michiel Muller zegt dat het productassortiment over 2023 met 30 procent groeide, dankzij de toevoeging van het eigen merk.

Zonder bureau

De eerste commercial waarin het karretje de hoofdrol speelde, verscheen in oktober 2022 en was van de hand van reclamebureau N=5. Maar Picnic bleef niet bij N=5, want de tweede commercial (maart ’23) kwam tot stand in samenwerking met Hotel l’Amour. Deze derde commercial werd zoals eerder vermeld gecreëerd zonder enige bemoeienis van een reclamebureau.

Picnic-commercial 2022

Waar een klein wagentje groot in kan zijn...

Picnic-commercial 2023

Picnic gaat op reis en neemt mee... 🚚 🇩🇪
premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie