Ruud Wanck nieuwe ceo van Candid

Candid-oprichter Gérard Ghazarian wordt bestuursvoorzitter van nieuwe directieboard

Ruud Wanck is per 1 oktober aangetreden als nieuwe CEO van marketing- en reclamegroep Candid. Onder leiding van Wanck, hiervoor onder meer voormalig global ceo van GroupM Connect, wordt een nieuwe organisatiestructuur opgezet met de ambitie Candid zowel nationaal als internationaal verder te laten groeien. 

Huidig ceo en oprichter Gérard Ghazarian wordt in die structuur bestuursvoorzitter van een nieuw te vormen directieboard. Hij gaat zich richten op de fusie- en overnamestrategie (M&A) van Candid.

Advertentie
advertisement

Candid heeft de afgelopen jaren in Nederland meerdere overnames gedaan, zoals Stroom in 2017, M2Media in 2017 en Digital Agency Group in 2018. Vorig jaar sloten daily dialogues en XXS zich aan bij Candid. Ghazarian zegt dat de uitbraak van covid-19 tijdelijk een rem op de groei zette. 'Door de crisis hebben nieuwe overnames even moeten wachten, maar met Ruud krijg ik een ervaren ceo naast me die ons daarbij gaat versnellen.'

Wanck vervulde de afgelopen jaren diverse functies vanuit Amsterdam, Londen en New York bij GroupM, moedermaatschappij van mediabureaus als Mindshare, MediaCom en Wavemaker. Hij bekleedde verschillende functies: bestuursvoorzitter in de Benelux, chief digital officer voor EMEA, global digital coo en global ceo bij GroupM Connect. Drie jaar geleden richtte hij samen met anderen een investeringsmaatschappij op, die in verschillende start-ups en scale-ups participeert.

Deze positie zal hij aanhouden naast zijn rol als ceo van Candid waarbij hij ook als partner is toegetreden. 'Wat Gérard en zijn team de afgelopen jaren hebben opgebouwd en hoe Candid zich positioneert is indrukwekkend.'

Plaats als eerste een reactie

Advertentie