ShowHeroes gaat Aziatische markt op met overname van Intelligent Video Solutions

Het is nu actief in 35 landen in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, Europa en Azië en heeft wereldwijd bijna 500 medewerkers.

Erik Dubbeldeman van Showheroes tijdens de uitreiking van de Media Report-awards eerder dit jaar
Foto: Merten Snijders

ShowHeroes Group, in Europa al de grootste onafhankelijke leverancier van video-oplossingen, neemt Intelligent Video Solutions (IVS) over. Daarmee betreedt ShowHeroes in één klap de markt in meerdere landen waaronder Indonesië, Japan, Maleisië, de Filipijnen, Thailand en Singapore.

ShowHeroes nam in 2021 al PlayAd Media Group in de Nordics over en in 2022 smartclip Latam. Het is nu actief in 35 landen in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, Europa en Azië en heeft wereldwijd bijna 500 medewerkers. Er worden geen financiële details van de overname bekendgemaakt.

Potentie voor Nederlandse adverteerders

IVS is een belangrijke speler op het gebied van instream video-advertising in Azië. Maandelijks bereikt het meer dan 208 miljoen unieke gebruikers via hun avod-platform dat de voorraad van de uitgevers, adverteerders, omroepen en DOOH-aanbieders in Azië omvat. Dit biedt mogelijkheden voor adverteerders en mediabureaus, zo stelt Erik Dubbeldeman, Country Manager bij ShowHeroes Group Nederland.

Volgens Dubbeldeman stelt de overname van IVS ShowHeroes in staat om de Aziatische markt te bedienen en dit is vooral relevant in de huidige markt waar veel partijen consolideren en er een toenemende vraag is naar alternatieven voor de bekende bigtech-platformen en reguliere cookies. De uitbreiding naar Azië betekent dat ShowHeroes nu actief is in de belangrijkste landen binnen Europa en ver daarbuiten, wat met name interessant is voor lokale hubs binnen de Benelux.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie