Trending deze week: Social media voor een betere wereld

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Alert voor een 'trending kid on the social media block'! En deze is anders dan de social platformen die we al reeds kennen. WeAre8 noemt zichzelf een ‘verantwoord social media platform’ en daar kun je niet omheen. Maar, wat is WeAre8 precies en wat brengt het platform ter tafel?

Advertentie
advertisement

De boodschap vanuit het platform is duidelijk: ‘Bij WeAre8 hebben we een zerotolerancebeleid voor haat, ondersteunen we goede doelen en klimaatoplossingen, stimuleren we contentcreators in staat om de goede dingen in het leven te de delen en stoppen we ook weer een klein beetje geld terug in je portemonnee’.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Laten we eens kijken hoe deze droom werkelijkheid wordt gemaakt.

WeAre8 is opgericht door de in Australië geboren en in Londen gevestigde tech-ondernemer Sue Fennessy. De afgelopen 30 jaar heeft Fennessy gewerkt aan het creëren van innovatieve, digitale bedrijven in Azië, Europa en Noord-Amerika.

Ze had de wens om een platform te ontwikkelen die iets doet aan de negatieve maatschappelijke effecten die sociale media hebben veroorzaakt. Ze wilde het gebrek aan efficiëntie, transparantie en verspilling in veel digitale advertentiemodellen aanpakken.

Maar wat maakt dit platform precies zo anders dan alle andere? WeAre8 heeft verschillende feeds gemaakt voor verschillende behoeften, namelijk:

Friends Feed
Een privéfeed om je wereld te delen met echte vrienden. Vrij van filters, advertenties, algoritmen en influencers.

8Stage Feed
8Creators delen op de 8Stage Feed alles op het gebied van kunst, natuur, welzijn en muziek.

Be Rewarded by Brands
Hier ontvangt men meldingen om advertenties en berichten van merken te bekijken en wordt je voor je tijd beloond met kleine betalingen.

8Wallet
Dit vertelt je hoeveel je hebt verdiend met het bekijken van advertenties. Je kan het geld opnemen via PayPal, je mobiele rekening via EE (​​de op één na grootste mobiele netwerkoperator in het VK) of door te betalen aan één van de impact-partners.

8Challenges 
Onderwijs is net zo belangrijk als inspiratie, daarom wordt het platform gebruikt om goede doelen te ondersteunen die de wereld een betere plek maken en waar iedereen aan mee kan doen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie