Trending deze week: Tiktok’s Voice Filter Movement

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Als je op zoek bent naar een manier om jouw content naar een next level te tillen en een engaging ervaring voor je community te creëren, dan zijn de voice filters van Tiktok misschien wel een echte gamechanger.

Tiktok is niet voor niets de populairste applicatie voor het delen van short-form video’s.
Na de introductie van het blauwe verificatievinkje brengt de nieuwste update nog iets spannends voor zijn gebruikers.

 

Onlangs introduceerde de app stemfilters, waarmee makers van content hun stem in het echt kunnen veranderen en gebruikers de video meteen kunnen delen met bewerkte audio. Velen van deze video's met filters zijn al viral gegaan, met duizenden likes en shares, waardoor deze populaire trend is ontstaan.

Er zijn verschillende stemfilters beschikbaar op TikTok, waarvan de populairste op dit moment toch wel het 'trickster'-filter is. Het lijkt erop dat nog niet iedereen toegang heeft tot de nieuwe 'people' voice filters.

Tiktok

Volgens TikTok is het zeer waarschijnlijk dat de nieuwere stemeffecten die de laatste tijd trending zijn, zoals Jessie, Deep en nu Trickster, allemaal nog in de testfase zitten, wat zou verklaren waarom niet iedereen ze kan gebruiken. Het lijkt er echter op dat er enkele manieren moeten zijn om deze toch te kunnen gebruiken. (Mocht je dit nog niet kunnen.) Zoals bijvoorbeeld: de app verwijderen en opnieuw installeren.Terwijl sommigen beweren dat deze "trucs" echt werken, zeggen anderen dat dit absoluut niet het geval is. 

Of je nu wil dat de Siri knock-off je levensverhaal inspreekt, of gewoon wil weten hoeveel je wel niet met het filter kan doen, de mogelijkheden met deze functie zijn oneindig, welk effect je ook kiest. 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie