Veldhuis en Van der Gaag beginnen mediaconsultancy Springbron, DC

Het bedrijf heeft een zogenaamde APK (Analyse, Perspectief en Koers) voor media ontwikkeld.

Patrick Veldhuis (onder meer oprichter van mediabureau Stroom) en Bart van der Gaag (onder meer oud-managing director van Ebiquity Netherlands) zijn samen mediaconsultancy Springbron, DC begonnen. 

Het bedrijf moet adverteerders helpen om 'grip en controle te herwinnen op de media-investeringen'. Dit gebeurt in eerste instantie door het analyseren van de data achter de planning en de inkoop van mediaruimte onder het credo 'Inzicht begint bij overzicht'.

Advertentie
advertisement

Bart van der Gaag: 'Met de toenemende automation, veel verschillende databronnen en allerlei specialismen binnen media-inkoop is het een uitdaging voor adverteerders om precies te volgen wat er gebeurt met de media-investeringen. Wij stappen uit de waan van de dag en kijken onder de motorkap - in de data - of kosten en prestaties met elkaar in de pas lopen. Hierbij adviseren we adverteerders ook over de huidige normen ten aanzien van transparantie, omgang met data en brand safety.'

Patrick Veldhuis: 'Onze eerste ervaringen met het verkrijgen van overzicht uit allerlei databronnen, laten al snel mogelijkheden voor besparingen/optimalisaties zien. Op basis van deze bevindingen kan worden gekeken naar vervolgstappen. Ons doel is de adverteerder in zijn relatie met de bureaus te ondersteunen met deze inzichten. We gaan niet op de stoel van de bureaus zitten.'

APK

De filosofie van Springbron is dat een goede analyse begint bij de bron(data). Hiertoe heeft het bedrijf een zogenaamde APK (Analyse, Perspectief en Koers) voor media ontwikkeld. Hierin wordt onder andere gebruik gemaakt van een licentie op de monitoring methodologie van Digital Decisions, het digitale media monitoring bedrijf sinds kort onderdeel is van het beursgenoteerde Ebiquity International. 

Multinationals gebruiken de methodologie om de kosten en prestaties van digitale media te monitoren. 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie