Premium

Videoland wil met nieuwe bureaupartner Selmore 'de volgende stap' zetten

De streamingsdienst heeft geen pitch uitgeschreven maar koos Selmore na meerdere kennismakingsgesprekken.

Videoland by RTL
123rf

Videoland - een videostreamingsdienst van RTL Nederland - heeft een nieuwe bureaupartner gevonden in het onafhankelijke bureau Selmore Creative Agency. Selmore werkt met de streamingsdienst samen rondom het merk Videoland, want andere bureaus helpen Videoland op onderwerpen als social en loyalty

Geen pitch

Selmore kondigt zijn nieuwste klant vandaag aan via een persbericht, maar werkt al sinds juli voor Videoland. Dat zegt Tom Stoffels, head of account van Selmore, tegen Adformatie. Volgens Stoffels heeft Videoland geen bureaupitch uitgeschreven en zijn de partijen tot elkaar gekomen na een aantal kennismakingsgesprekken. Of zoals hij meldt in het persbericht: 'Uiteindelijk draait het vooral om de goede klik en die was er meteen. Het is een mooi Nederlands merk in een markt die door het dak gaat momenteel. We zijn supertrots dat we daaraan mogen meebouwen.' Voorheen werkte Videoland samen met DentsuAchtung en meer recent via een intern team. 

Het bureau is in de zomer gestart met de ontwikkeling van wat het een guiding idea noemt. Die filosofie spreekt Videoland aan, vertelt Sjors van Drie (brand marketing manager van Videoland). 'We waren op zoek naar een sturend principe dat alle disciplines bij elkaar brengt. Dat idee hebben we nu ontwikkeld en gaan we de komende jaren uitrollen.'

Jarenlange samenwerking

Dat zowel Selmore als Videoland rept over een 'jarenlange samenwerking', roept de vraag op voor hoelang de samenwerking is vastgelegd. Stoffels geeft desgevraagd aan dat er geen aantal jaren benoemd is, maar dat beide partijen de intentie hebben om het merk Videoland de komende jaren verder uit te bouwen. De streamingsdienst moet als merk krachtiger, meer onderscheidend en opvallender worden. De eerste campagne voor Videoland door Selmore verschijnt in het voorjaar. 

Selmore werkt ook voor ASN Bank, Lotto, Klene en KNGF Geleidehonden en meer organisaties. 

Videoland-directeur vertrekt

Eerder vandaag publiceerde Adformatie een artikel over het vertrek van Lucien Brouwer, de directeur van Videoland. Brouwer is ook CMO van RTL Nederland en stopt eind december. 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie