Lucien Brouwer weg als CMO bij RTL na 'openhartige gesprekken' met directeur Sven Sauvé

Brouwer is ook directeur van Videoland. Uit gesprekken is gekomen 'dat ik plaats ga maken. Ik ga het missen'.

Lucien Brouwer
Afbeelding: RTL

Lucien Brouwer, chief marketing officer van RTL en directeur van Videoland, vertrekt bij RTL Nederland. De topman stopt eind deze maand al en heeft dan vijf jaar bij RTL gewerkt. 

Wederzijds respect

In een statement aan mediawebsite Spreekbuis zegt Brouwer dat zijn vertrek bij RTL 'misschien als een verrassing komt, maar voor mij niet onverwacht.' De topman geeft aan in de afgelopen maanden meermaals 'openhartige en constructieve gesprekken' met RTL-directeur Sven Sauvé gevoerd te hebben over de toekomst van Videoland en de positie van cmo. 'Daar is uitgekomen dat ik plaats ga maken, ik ga het missen maar ga met veel wederzijds respect RTL verlaten.'

Volgens Spreekbuis wilde Sauvé dat de rol van Brouwer anders wordt ingevuld, en vertrekt laatstgenoemde daarom bij het bedrijf.

Opvolging

Wie Brouwer gaat opvolgen, is nog niet bekendgemaakt. Brouwer laat hier niets over los. Hij verwijst naar de woordvoering van RTL. Een woordvoerder laat desgevraagd aan Adformatie weten dat het mediabedrijf op dit moment niets kan zeggen over een opvolger. 

Videoland groeit gestaag

Onder de leiding van Brouwer is RTL's videostreamingsdienst Videoland de afgelopen jaren hard gegroeid, zij het met af en toe een dip. Zo verloor Videoland in het tweede kwartaal 57 duizend abonnees, volgens RTL Group-ceo Thomas Rabe door de Nederlandse lancering van Viaplay en HBO Max.

Aan het einde van het derde kwartaal had Videoland 1,109 miljoen abonnees. RTL wil Videoland verder uitbouwen om zo beter te kunnen concurreren met internationale streamingsdiensten.

Om die reden wil RTL Nederland ook fuseren met Talpa Network. Toezichthouder ACM moet zich nog steeds uitspreken over deze fusie, nadat het eerder dit jaar aankondigde extra onderzoek te gaan doen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie