Trending deze week: voortaan je foto’s delen op TikTok Photos?

Online wordt gespeculeerd over een nieuwe TikTok foto-app. Zal dit meer Instagram-gebruikers weglokken?

Als TikTok een nieuwe update aan de app toevoegt, dan kan je er geld op inzetten dat Instagram een tijdje later met diezelfde feature op de proppen komt. In de afgelopen tijd kopieerde de een van de ander en lijkt er een heuse kopieerstrijd gaande. De platformen beginnen meer en meer op elkaar te lijken en nu lijkt de volgende stap in de kopieerfase daar: TikTok Photos.

Nieuwe update

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat TikTok aan het werk is met een nieuwe app om foto’s te delen, namelijk TikTok Photos. De app is nog niet geïntroduceerd, maar online zijn er aanwijzingen gevonden in de back-end code van TikTok waaruit blijkt dat ze bezig zijn met deze aparte app. Verwacht wordt dat TikTok deze nieuwe update op hun huidige app gaat tonen en de gebruikers laat zien dat er een nieuwe app beschikbaar is om te downloaden. Is dit de volgende stap om het Instagram publiek naar TikTok te krijgen?

Het mogelijke nieuwe logo van TikTok Photos
Het mogelijke nieuwe logo van TikTok Photos

Aparte app

Wat opvallend is, is dat TikTok deze nieuwe update wil uitbrengen als een aparte app en niet als een nieuwe feature binnen de huidige app. Zou dat kunnen betekenen dat ze foto's en video's toch weer willen gaan splitsen? Naar ons idee is deze ontwikkeling een hele goede indicatie. Het laat ook zien dat ze actief bezig zijn om mensen van Instagram naar hun eigen app te krijgen. Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe app beschikbaar zal zijn, maar wij houden deze ontwikkeling zeker goed in de gaten.

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie