Wenneker Group neemt animatiestudio Volstok over

Animatiestudio Volstok is de tweede overname binnen de buy & build-strategie van Wenneker sinds investeerder Capital A aan boord kwam.

vlnr: co-ceo Wenneker Group Maurice Wenneker, managing partner Johanna Keppens, creative director/founder Wouter Sel en co-ceo Wenneker Group Maartje van Wijk

Animatiestudio Volstok in Gent is toegetreden tot de Wenneker Group. De groep, bestaande uit zes productiemaatschappijen voor internationale reclame content, neemt 100 procent van de aandelen over. Het is de tweede overname binnen de buy & build-strategie van Wenneker Group, sinds private equity maatschappij Capital A aan boord kwam. Met het toetreden van Volstok telt de groep inmiddels 80 medewerkers, met kantoren en studio's in Nederland en België, en met een gecombineerde omzet van 17 miljoen euro. Wenneker Group werkt voor klanten als Philips, Essity en DMG.

Met de overnames wil de groep 'voldoen aan de groeiende behoefte van klanten aan grote modulair geproduceerde content-campagnes die alles bevatten: van televisiecommercials tot social content', aldus Wenneker. 'Op het gebied van animatie is de markt de laatste jaren overspoelt met snel en goedkoop gemaakte animatie. Wij geloven juist dat animatie die met liefde en artistiek gevoel gemaakt is veel meer zeggingskracht heeft.'

De bedrijven binnen Wenneker Group produceren reclamefilms voor televisie en online-campagnes voor internationale merken en toonaangevende reclamebureaus. Met de komst van Volstok voegt Wenneker Group daar nu ook 2D animatie en character design aan toe. Samen met Wenneker.be werkten ze al samen op grote accounts, zoals Hello Bank! en Boni Supermarkt. Beide merknamen blijven bestaan. 

Vanuit een gemeenschappelijk hoofdkwartier in Gent gaan zij nauw samenwerken in een gezamenlijk managementteam bestaande uit: Vanessa Jacob, managing partner, Christophe Baggerman, executive producer, Johanna Keppens, executive producer en Wouter Sel, creative director.

Wenneker Group groeit de komende tijd hard door om de positie binnen de internationale content-productie wereld verder te verstevigen. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie