Premium

Wouter Glaser nieuwe managing director van Blauw Gras: ‘Eerst veel rondjes lopen met het team’

Glaser stopt hiermee als new growth officer van bureaugroep Ace. Hij volgt Erjon Tuenter op, die met sabbatical gaat.

Glaser gehuld in Blauw Gras-trui

Wouter Glaser is aangesteld als de nieuwe managing director van social media-bureau Blauw Gras. Hij volgt Erjon Tuenter op die zich na elf jaar gaat richten op een sabbatical. Tuenter richtte het Amsterdamse bureau in 2011 samen met Erik Wiese op. Wat hij na zijn sabbatical gaat doen, is niet bekend.

Glaser is maandag in zijn nieuwe rol gestart. Hij legt hiermee zijn takenpakket als new growth officer van Ace, de bureaugroep waar onder meer Blauw Gras onder valt, na anderhalf jaar neer. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de 'groeiprogramma's’ van Ace, waarbij gedacht kan worden aan zaken als recruitment, HR en onboarding. Met zijn vertrek komt deze functie te vervallen, en worden de programma’s overgenomen door zo’n vijf specialisten binnen de bureaugroep.

Elk bureau dat door Ace is overgenomen verkoopt zijn aandelen en koopt zich terug in de bureaugroep. Glasers overstap heeft dus geen invloed op de aandelenverdeling van Blauw Gras.

De 39-jarige Glaser heeft brede ervaring in de bureau- en communicatiewereld, zo werkte hij in het begin van zijn loopbaan bij onder meer Hyves, TomTom en TBWA\ en richtte hij later de bureaus Glasnost en Fitzgerald op, waar hij vorig jaar officieel uitstapte. Ook werkte Glaser in een verder verleden als campagnemanager voor de PvdA.

Informele sfeer

Glaser zegt dat hij door Tuenter is gevraagd Blauw Gras te leiden, toen die besloot eruit te stappen en op zoek was naar een opvolger. Glaser is, vanuit zijn rol bij Ace, goed bekend met het team van Blauw Gras, zegt hij. ‘Er heerst eenzelfde soort energie als ik gewend was bij Glasnost en Fitzgerald (ook onderdeel van Ace, red.). De informele sfeer bij Blauw Gras ligt me goed. Plus het karakter van de bureaus is soortgelijk; het draait om social merken strategisch verder uitbouwen. Bij Ace geloven we dat specialisaties als social, pr en influencer marketing meer moeten samenwerken, dat is ook wat ik bij Blauw Gras ga stimuleren. Het ligt in elkaars verlengde en kan elkaar enorm versterken.’

‘Ik ben loyaler geworden’

Terugkijkend op zijn carrière zegt Glaser dat hij geleerd heeft ‘loyaler’ te zijn. ‘In het begin van mijn loopbaan vervulde ik veel verschillende functies, later ben ik me gaan toespitsen op ondernemen. Ja, nu ga ik weer iets nieuws doen, maar wel als ondernemer en binnen een vertrouwde omgeving, namelijk die van Ace. Mijn oude en nieuwe werkplek liggen op slechts twintig meter afstand van elkaar, in het Ace-pand in de Houthavens.’

De nieuwe Blauw Gras-baas geeft zichzelf de eerste honderd dagen de tijd te ‘observeren’, dat wil zeggen ‘rondjes lopen’ met de huidige teamleden. Ofwel vanuit aandacht vertrouwen opbouwen, aldus Glaser. Hoe gaat hij dat vertrouwen precies winnen als nieuweling? ‘Ik denk dat het een kwestie is van transparant communiceren. Laten zien dat de voorstellen die ik doe, ook daadwerkelijk worden waargemaakt. Dat is de basis voor iedere goede leider.’

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie