ADCN Awards: Wikitruth wint Grand Prix, zes Lampen voor 'Mis niks'

De prijzen werden dinsdagavond in Theater Amsterdam uitgereikt. Bekijk hier alle winnaars.

Winnaars vieren feest op het podium van Theater Amsterdam.

In Theater Amsterdam zijn dinsdagavond de tachtig Lampen van de jaarlijkse Dutch Creativity Awards uitgereikt. De grote winnaar dit jaar is Wikitruth van Ukrainian Witness door Publicis Amsterdam. Deze campagne won naast de Grand Prix vijf Lampen (1 goud, 2 zilver en 2 brons).

De campagne 'Mis niks' van Interpolis door Wefilm won zes Lampen: drie zilver en drie brons. Tiktok Sign Dance van T-Mobile door TBWA\Neboko won vier Lampen (2 zilver, 2 brons) en de 'Driftkoppencampagne' van Monopoly Hasbro door KesselsKramer won drie Lampen (2 goud, 1 zilver). De laatstgenoemde case won tevens de ADCN Members Award, de Lamp die door ADCN-leden via stemmen wordt toegekend.

De lijst met alle winnaars is hier te bekijken.

Wikitruth

De Grand Prix wordt jaarlijks toegekend aan de 'meest prijswinnende, creatieve en grensoverschrijdende' campagne binnen verschillende disciplines. Ukrainian Witness is een non profit-organisatie die wereldwijd aandacht vraagt voor de oorlog in Oekraïne. Deze organisatie maakt zich hard voor het overbrengen van de juiste informatie naar Rusland en wil 'propaganda tegengaan'. 'Een enorme uitdaging gezien de censuur in Rusland', aldus de organisatie.

Wikipedia is in Rusland het enige platform dat niet wordt gecensureerd. Door het updaten van verschillende Wikipedia-pagina's van juiste informatie, zoals foto's van gebombardeerde Oekraïnse steden, heeft de campagne ruim 13 miljoen Russen bereikt. De internationale campagne viel deze zomer ook bij de Cannes Lions meermaals in de prijzen.

Mis niks

De Mis niks-campagne van Interpolis, die jongeren waarschuwt tegen telefoongebruik in het verkeer, viel als benoemd ook meermaals in de prijzen. De campagne heeft als doel om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen, omdat volgens eigen onderzoek van Interpolis een derde van de Nederlandse jongeren denkt dat het gebruik van hun telefoon weinig kans geeft op betrokkenheid bij een verkeersongeval.

De ADCN Awards kende dit jaar 172 finalisten. Van de tachtig Lampen werden er 48 bronzen, 25 zilveren, zes gouden en één Grand Prix uitgereikt. Binnen de acht disciplines werden de meeste Lampen uitgereikt in Communications (26), Craft (20) en Design (12).

Na de prijsuitreiking in Theater Amsterdam werd de avond afgesloten met een afterparty (tot maar liefst 03:00 uur) bij Club Ace, een paar deuren verderop.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Marcel Vogels
Gefeliciteerd Publicis! Een onvervalste Grand Prix, dat is weinige gegeven. Prachtige en relevante campagne ook. Felicitaties vanuit Team RetailMedia.One
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie