Amsterdam Art Week viert tienjarig jubileum op digitale schermen in de stad

Vier dagen lang zijn op schermen van JCDecaux verspreid over 99 locaties in Amsterdam digitale kunstwerken te zien.

Afbeelding: Amsterdam Art Week

De Amsterdam Art Week viert dit jaar haar tienjarig jubileum. Er is daarom een nieuwe tentoonstelling ontwikkeld, genaamd It's Your Birthday. De kunstwerken in de tentoonstelling zijn op 11 tot 15 mei te zien op digitale schermen van JCDeuaux, verspreid over 99 locaties in Amsterdam. 

'Dit jaar viert Amsterdam Art Week haar 10e verjaardag. De digitale tentoonstelling is ons cadeau aan Amsterdam. Wij zijn verheugd dat JCDecaux hiervoor de schermen beschikbaar stelt, zodat wij hedendaagse kunst toegankelijk kunnen maken voor een breed publiek tijdens deze extra feestelijke editie', zegt Nina Folkersma, directeur Amsterdam Art. 

De Amsterdam Art Week hanteert een programma van 65 kunstinstellingen in Amsterdam en laat het publiek kennismaken met onder meer debatten, filmvertoningen en galerietours.

Advertentie
advertisement

Capital C

De Amsterdam Art Week wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Zabawas, Catawiki en Sijthoff Media. De digitale tentoonstelling in de stad is mogelijk gemaakt door JCDecaux. In het pand van Sijthoff Media - Capital C in Amsterdam - is de tentoonstelling fysiek te zien. Geïnteresseerden kunnen hier ook kunstwerken kopen. 

Advertentie