Burgerinitiatief: Help je huisarts en andere helden in de zorg

Vraag- en aanbodplatform mondkapjesnodig.nl koppelt particulieren en bedrijven aan zorgverleners

Mondkapjesnodig.nl

Sinds vandaag is het vraag- en aanbodplatform mondkapjesnodig.nl gelanceerd. De website wil particulieren en bedrijven koppelen aan de zorgverleners. Sinds de uitbraak van het coronavirus is er sprake van een toename in vraag naar mondkapjes. De initiatiefnemers willen een tekort aan mondkapjes voor de zorgverleners voorkomen. ‘Het kan niet zo zijn dat de zorgverleners onbeschermd patiënten moeten helpen waardoor ze zelf een grotere kans hebben om besmet te raken.’

 Het non-profit burgerinitiatief mondkapjesnodig.nl wil vraag en aanbod van mondkapjes op kleine schaal bij elkaar brengen. Zo is het doel om de mondkapjes die nog beschikbaar zijn op de juiste plaats terecht te laten komen. Vanaf vandaag is de website te raadplegen door iedereen die mondkapjes nodig heeft of juist beschikbaar heeft.

Platform Mondkapjesnodig.nl
Platform Mondkapjesnodig.nl

Hoe het werkt

Via het formulier op www.mondkapjesnodig.nl kunnen zorgverleners aangeven hoeveel en welke soort mondkapjes er nodig zijn, daarnaast hebben particulieren en ondernemingen de mogelijkheid aan te geven hoeveel zij er nog beschikbaar hebben. Vervolgens worden vraag en aanbod door het platform met elkaar gematcht. De verspreiding van de mondkapjes wordt, volgens mondkapkesnodig.nl, zoveel mogelijk afgestemd met ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorgketen) en organisaties die daarin samenwerken om ervoor te zorgen dat de mondkapjes terecht komen bij degenen die deze op dat moment het meeste nodig hebben. Om daar aan toe te voegen: Mondkapjes worden alleen geleverd aan zorgaanbieders die officieel in Nederland geregistreerd staan.’ 

Initiatiefnemer

Intiatiefnemer Omar Kbiri vertelt waarom het platform ontwikkeld is: ‘Vanuit mijn persoonlijke omgeving zag ik een grote vraag ontstaan naar mondkapjes in de zorgsector. Tegelijkertijd hoorde ik ook geluiden van partijen die er meer dan genoeg leken te hebben. Met dit tijdelijke platform hoop ik dat vraag en aanbod elkaar makkelijker vindt en de uitwisseling van mondkapjes soepeler en sneller verloopt.’ Op deze manier dragen we ons steentje bij aan de situatie en maken we ons samen sterk tegen het virus”. 

Mondkapjesnodig.nl is een burgerinitiatief zonder winstoogmerk, het doel van het platform het reguleren van vraag naar- en aanbod van mondkapjes, op lokaal niveau. De organisatie opereert volstrekt onafhankelijk en staat los van initiatieven die op landelijk niveau zijn opgezet.

Lees meer over de gevolgen van het coronavrius in het coronadossier van Adformatie.

 

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Raymond Boedhoe
Top. Hebben jullie transport/ vervoer nodig?
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Jolanda Glorius
Ik heb alles afgezocht om hulp te bieden. 5 dagen beschikbaar. Ik heb eigen vervoer en ervaring in administrati. Aangeboden mondkapjes te vervoeren. Krijg je als antwoord schrijf je in bij t rode kruis. Kom op jongens. Waar moet ik dan wel zijn. Het maakt mij boos hoe er met je omgegaan wordt.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie