Dit zijn de beste brand activations van juni

De maand waarin The Palau Pledge harten verovert en prijzenkasten vult en Norrlands Guld een een-tweetje maakt tussen voetbal en bier.

Brandbase

The Palau Pledge

Bureau: Host-Havas

In deze campagne op het snijvlak van toerisme en sociaal activisme maakt de regering van Palau bezoekers bewust van de kwetsbare natuur op het eilandstaatje. Alle toeristen moeten voor binnenkomst een verklaring ondertekenen, waarin ze beloven zich verantwoordelijk te zullen gedragen. Naast een internationale mediabuzz veroorzaakte The Palau Pledge een prijzenregen in Cannes, waar de campagne onder meer een Titanium Grand Prix won.

Advertentie
advertisement

Mercedes – Return for Chapman’s Peak

Bureau: BBDO South Africa

In 1990 maakte Mercedes in Zuid-Afrika een iconische tv-commercial over een man die een horrorcrash in de buurt van Kaapstad overleefde. Bij de lancering van de nieuwe S-klasse neemt de autobouwer deze Christopher White mee terug naar de beruchte Chapman’s Peak. White rijdt over dezelfde weg, alleen nu in een hypermoderne zelfrijdende Mercedes. Durft hij zijn handen van het stuur te halen? Kippenvel in de zomerse hitte.

Norrlands Guld – The Social Beer

Bureau: Akestam Holst

In deze vrolijke activatie mixt de Zweedse brouwer Norrlands Guld twee belangrijke elementen van modern voetbal kijken: bier drinken en twitteren (tijdens het WK in 2014 werden er 672 miljoen tweets verstuurd). Dat bracht de creatieven van Akestam Holst op een idee: Twitter op de tap. Met inkt van mout worden de beste WK-tweets realtime op het schuim van Norrlands Guld-biertjes geprint.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie