Frummel, de zwarte gelukskat van Staatsloterij, is mascotte van asielkatten 

Activatie-campagne van de kansspelorganisatie toegespitst op katten die naarstig op zoek zijn naar een nieuw thuis. 

Frummel, de zwarte gelukskat van Staatsloterij, is mascotte van asielkatten 
Afbeeldingen: Ellen Reus

Staatsloterij is een activatie-campagne begonnen voor de Vriendjes van Frummel. Dit zijn nog niet geadopteerde asielkatten. Op de posters door het land zijn zwarte katten uitgelicht die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Zoals ook Frummel het nog als enige overgebleven katje was uit een nest, zo is dit veelal het geval bij zwarte katjes vanwege het eeuwenoude bijgeloof dat het ongeluksbrengers zijn. Op de posters wordt verwezen naar de website van stichting Dierenasiels, waar alle overgebleven poezen te vinden zijn. De campagne komt voort uit de Oudejaarstrekking-campagne van de Staatsloterij, ontwikkeld door TBWA\Neboko, waarin het zwarte katje Frummel juist voor het geloof in geluk staat. 

Frummel, de zwarte gelukskat van Staatsloterij, is mascotte van asielkatten 
Frummel, de zwarte gelukskat van Staatsloterij, is mascotte van asielkatten  Afbeeldingen: Ellen Reus

Inspiratie gelukskat Frummel

In de Oudejaarstrekking-campagne is te zien dat Frummel een speciale kat is: iedere keer als het miauwt, brengt het zijn baas geluk. Volgens de Staatsloterij inspireerde dit verhaal om verder na te denken over hoe de organisatie dieren in Nederland meer geluk konden bieden. Zo ontstond in samenwerking met lokale asiels en de landelijke organisatie Dierenasiels een initiatief om Nederlandse asielkatten in de spotlight te zetten.

Bastet, Tiel en Hokazo

Voor de campagne zijn de ‘posterpoezen’ gefotografeerd door professioneel kattenfotografe Ellen Reus. De kansspelorganisatie zegt dat de katten afkomstig zijn uit drie lokale asiels; Bastet uit Munnekezijl, Dierenasiel Tiel en Hokazo uit Uden. Wendie Hol van Kattenopvang Bastet vertelt dat in deze asiels honderden katten wachten op een nieuw baasje. ‘We zien dat zwarte katjes het laatste gekozen worden, omdat men toch ergens lijkt te denken dat ze ongeluk brengen. Maar natuurlijk hebben alle asielkatjes recht op een fijne toekomst. Ons asiel zit op dit moment zo vol, dus we hopen met dit initiatief betrouwbare baasjes aan te trekken die voldoende tijd en aandacht hebben voor deze lieve viervoeters.’

Meer vriendjes van Frummel

Via de website De vriendjes van Frummel zijn naast de posterpoezen ook andere asielkatten uit heel Nederland te vinden. 

Lees ook: Staatsloterij introduceert zwarte gelukskat Frummel in Oudejaarstrekking-campagne 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie