Hé flappdrol! Ben gaat strijd aan tegen appen op de fiets  

Na #bordjeprik en het blauwe telefooncondoom komt provider nu met kreet om mensen aan te spreken die mobiel in verkeer gebruiken.

Ben slingert een nieuwe kreet het land in om appende mensen in het verkeer aan te spreken: Hé flappdrol! Ook heeft het een spot uitgebracht waarin het laat zien dat mensen die appen op de fiets hun kop er niet bij hebben.

Appen op de fiets wordt vanaf juli 2019 verboden, maar er is al jaren discussie of handhaving wel werkt. Bovendien ergert 80% van de Nederlanders zich aan appende mensen in het verkeer, maar weet niet goed hoe ze een ander daarop aan kan spreken. Reden voor Ben om het onderwerp op te pakken.

Remmen

De nieuwe commercial valt binnen de campagne Ben bewust. ‘Waar we vroeger mensen moesten stimuleren om hun mobiel te gebruiken, moeten we ze nu remmen’, zegt Job Koopman, strategy director bij Etcetera, het betrokken bureau. ‘We leggen dus de nadruk  op momenten dat je je mobiel niet moet gebruiken. Aan tafel bijvoorbeeld, waar we #bordjeprik hebben gelanceerd. Als je tafelgenoot met zijn mobiel bezig is, kan jij iets lekkers  van zijn bord afprikken.’ Ook introduceerde Ben het blauwe telefooncondoom onder de noemer #beterinbed.

Volgens Koopman kan Ben met deze strategie relatief goedkoop - zeker in vergelijking met de budgetten van andere mobiele providers - veel media-aandacht scoren. De Flappdrol-campagne wordt - naast het filmpje - uitgerold via sociale media.

Advertentie