Ophef over Hornbach-tip: 'Van je gereedschap blijft ze af! Behalve in de slaapkamer'

Het meest opmerkelijke en bijzondere werk op sociale media.

Een reclame scoort als het een reactie uitlokt, moet Hornbach gedacht hebben. En dat is gelukt. Ze plaatsten op hun Instagram een bericht over gereedschap dat bij sommigen mensen in het verkeerde keelgat schoot. 

Advertentie
advertisement

Dit is de post waar het om gaat.

Jessica is er klaar mee.

Jessica

En Tom vindt dat Jessica gewoon tegen een grapje moet kunnen, maar iemand neemt het voor Jessica op.

Tom en Jessie

De vrouwen hebben weer eens geen humor.

Daily

Techniek Nederland denkt dat Hornbach in een tijdmachine is gestapt.

Techniek Nederland

Dat is een goeie vraag.

grazy

Zeikschrift wordt er ook bij gehaald.

Zeikschrift is een Instagram-account dat kritisch naar stukken uit de media kijkt. 

Zeikschrift

En Tom vindt dat een bedrijf prima een grapje mag maken, maar Thomas vindt dat seksistische grappen daar niet bij horen.

Tom en Thomas

Anna stapt over.

Anna

Want er is niks leukers dan samen klussen.

Lauri

En Henry die dit probleem helemaal niet herkent.

Henry

Opmerkelijk is de post op z’n minst, aangezien Hornbach twee jaar geleden deze video maakte waarin vrouwen letterlijk vrouwelijke clichés aan het diggelen slaan.

We hebben Hornbach Nederland om een reactie gevraagd. Zij wilden het volgende kwijt: “Deze post is met een knipoog bedoeld, we vinden het jammer dat dit niet bij iedereen zo is overgekomen. Het is vooral belangrijk dat iedereen goed en veilig met zijn of haar gereedschap omgaat. Of dit nou in de slaapkamer is, of in de garage!”

In samenwerking met de Adfo Groep deelt oprichter Diederik Broekhuizen wekelijks een artikel dat eerder verscheen op The Best Social Media. Het artikel van deze week werd geschreven door Britt Willemsen. 

Reacties: 1

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Anonymous dark
Tjonge jonge. Of moet ik zeggen tjonge vrouwtje. Gelijkheid gelijkheid gelijkheid. Zolang het uitkomt. Zal ik jullie eens wat vertellen, mannen en vrouwen zijn niet hetzelfde. De een is niet beter dan de ander, maar we zijn niet hetzelfde. We moeten hetzelfde verdienen voor hetzelfde werk. Niet hetzelfde werk minus sommige aspecten want dan is het normaal dat je minder verdient. Ik begin het gezeik zat te worden. Rasisme gaat maar 1 kant op, maar gelijkheid bij vrouwen ook.

Mannen zijn dom en varkens, is een algemeen geaccepteerd idee (haalt niet weg dat het beledigend is) maar een grap over een vrouw dat niet met gereedschap om kan gaan is meteen een ramp.

Respect voor de vrouwtjes die de klusjes doen in huis. Eerlijk waar. Maar wat de reden ook is, een man is toch nog steeds vaker de klusser (al begint het verschil te slinken wat ik toejuich) grootste respect heb ik dan ook voor mijn (enige) vrouwelijke collega.

Maar stop met dat zielige gedoe. We zijn niet hetzelfde. Haal je gereedschap dan maar lekker ergens anders. Ik ben het zat altijd als schuldige bestempeld te worden ondat ik blank ben en man. Respect moetnje verdienen. Geld voor elke man en weet je wat ook voor vrouwen. Maar de zeikwijven van nu (yeah i said it) verliezen mijn respect per dag (wat ongetwijfeld net zo weinig impact heeft als een enkele dame die ergens anders gereedschap gaat kopen). Zelfde als de rassistische allochtonen, elke allochtoon die mij rassist noemt heeft het steeds meer bij het rechte eind. Niet alle rassisten zijn meelopers, sommige worden zo gemaakt. En ik heb het idee dat rasisme in productie is gegooit. Want een bleekscheet op straat is zielig maar eigen schuld. Elke neger op straat is rassisme en elke dame op straat is seksistisch.

In 1 ding zijn we echt allemaal gelijk. En dat is de pineut want wat mij bereft hebben we onze kans op de aarde verpest en doen we dat dagelijks nog steeds.

Ik weet ik bitter overkom. En ik ben echt geen beter mens dan wie dan ook. En ook niet minder. Mijn hart is al zo lang gebroken door de instelling van de mens ten opzichte van alleen al natuur en rijkdom. Als ik mijn leven kon geven om die ziektes (geld en het idee meer te zijn als persoon omdat je een manier hebt gevonden om rijk te worden ongetwijfeld door andere op te lichten onder het mom dat iedereen het doet dus het wel goed zal zijn. Vergelijkbaar met; het is een wet, dus dat maakt het een goed iets in essentie)

Dus voor alle zielige meelopers en trieste like-verzamelaars. Doe normaal. Heb je naaste lief. En geniet van de puinzooi die (ook mede dankzij jij en ik) we achterlaten voor hen die nog een kans maken in deze corrupte wereld.

Anonymous Dark
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie