Lego produceert gezichtsmaskers voor gezondheidsmedewerkers

Deense speelgoedmaker lanceert daarnaast #letsbuildtogether om mensen in quarantaine aan te moedigen.

LEGO ontwikkelt beschermende gezichtsmaskers

Deense speelgoedmaker Lego heeft via Instagram bekendgemaakt gezichtsmaskers te ontwikkelen. Het bedrijf zegt op dit moment 13.000 beschermende gezichtsmaskers per dag te produceren. De speelgoedfabrikant heeft hiervoor de mallen aangepast om de zogenoemde Personal Protective Equipment te produceren.

De maskers, die geproduceerd worden in de fabriek in Billund, zijn bestemd voor Deense gezondheidsmedewerkers. De plastic maskers hebben volgens Lego een eenvoudig design dat is ontworpen samen met Deense vertegenwoordigers uit de gezondheidszorg waardoor ze voldoen aan de richtlijnen. Het speelgoedbedrijf benadrukt dat er 24 uur per dag doorgewerkt wordt om zoveel mogelijk maskers te produceren.

#letsbuildtogeter a rainbow

Naast het ontwikkelen van maskers heeft Lego ook een half miljoen Lego-pakketten beschikbaar gesteld voor kinderen in nood. Verder is via Twitter is opgeroepen om je eigen Lego-regenboog te bouwen te delen met de #letsbuildtogether. Zo wil Lego kleur brengen en mensen aanmoedigen om veilig thuis te blijven en maar met Lego te spelen. 

Volg hier ons liveblog over de coronacrisis

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie