Premium

McDonald’s lanceert net als Febo een kledingcollectie

Friet-sokken, Big Mac-tassen en McDonald's-spijkerjassen; McDonald's heeft al zijn klassiekers verwerkt in nieuwe kledinglijn.

McDonald's

McDonald’s lanceert donderdag een nieuwe kledingcollectie geïnspireerd op iconische producten ter ere van McDelivery Day. Wie via Uber Eats bij McDonald's bestelt, ontvangt uitsluitend op die dag een gratis item. Treedt McDonald's met deze actie in de voetsporen van Febo, of andersom?

Puur toeval
'
Het is niet zo dat McDonald's ineens met een kledinglijn komt naar aanleiding van de Febo-collectie. Vorig jaar verkocht McDonald's onesies, hoodies en picknickkleedjes tijdens McDelivery Day', licht Eunice Koekkoek, woordvoerder van McDonald's, toe. Febo-directeur Dennis Borst beaamt dit: 'Kleding van snackketens bestaat al veel langer. Febo had bijvoorbeeld vijf jaar geleden al mutsen. Het is een logische extensie van het merk; je kunt er je liefde voor de producten mee uitdragen. Dat we vrijwel gelijktijdig een collectie lanceren is puur toeval.' 

'Daarnaast is de collectie van Febo geïnspireerd op de laatste catwalktrends', zegt Borst, 'dat werd in snackland niet eerder gedaan. In combinatie met opzienbarende campagnes zorgde dat voor veel lawaai, we snappen dat McDonalds dat ook wil.' 

McDonald's heeft zijn kledinglijn gewijd aan iconische producten en Febo houdt zich bezig met modetrends, concluderen Koekkoek en Borst. Hieronder een overzicht van wat items uit de beide collecties. Zoek de overeenkomsten:

Fanny pack
Beide fastfoodketens hebben een fanny pack in hun lijn opgenomen. Die van McDonald's is versierd met burgers en Febo gebruikt uitsluitend de eigen merknaam. 

Febo fanny
Febo
McDonald's fanny pack
McDonald's kleding, McDonald's, fanny pack

Basic versus functioneel

Het McDonald's-shirt is vrij basic, maar het symboliseert het doel van de collectie: een ode aan de klassiekers. Het Febo-shirt is uitgerust met een warmhoud-compartiment voor snacks ‘on the go' en heeft een praktische afveegzone voor je handen. 

Febo T-shirt
Febo T-shirt
McDonald's t-shirt
McDonald's T-shirt

Febo gaat voor kort en McDonald's lang

Daar kunnen we kort over zijn: Febo heeft een korte broek en McDonald's een lange joggingbroek.

Febo broek
Febo broek
McDonald's broek
McDonald's broek

Febo-slippers en McDonald's-sokken

Op het gebied van schoeisel hebben de merken duidelijk een eigen richting gekozen: Febo heeft badslippers en McDonald's gaat voor sokken. 

Febo slippers
Febo slippers
McDonald's sokken
McDonald's sokken

The one and only McDonald's-bandana en -spijkerjasje

Uniek aan de collectie van McDonald's is het spijkerjasje en de bandana, deze kledingstukken ontbreken in de Febo-collectie. 

 

McDonald's spijkerjasje
McDonald's spijkerjasje
McDonald's bandana
McDonald's bandana
premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie