Premium

Ministerie VWS start met vaccinatiecampagne

Deze week al radio-commercials en advertenties in dagbladen, later volgen ook televisiespots.

Het ministerie van Volksgezondheid begint deze week al via radio-commercials en advertenties in dagbladen met een publiekscampagne voor (gratis en vrijwillige) coronavaccinatie. Ook zullen mensen via sociale media en met online-advertenties worden geïnformeerd. Geïnteresseerden kunnen terecht op de website www.coronavaccinatie.nl, met informatie over de verschillende vaccins, de volgorde waarin er wordt gevaccineerd en antwoorden op veelgestelde vragen.

Advertentie
advertisement

Weloverwogen keuze

De campagne komt uit de koker van Roorda Reclamebureau. 'Doel van de campagne is mensen goed te informeren zodat ze op het moment dat zij aan de beurt zijn voor een vaccin een weloverwogen keuze maken. We merken dat er veel vragen zijn over bijvoorbeeld wie er wanneer gevaccineerd kan worden en hoe het kan dat het vaccin er zo snel is. Allemaal logische vragen die op coronavaccinatie.nl worden beantwoord', zegt eigenaar Joeri Jansen.

De eerste vaccinaties worden begin volgend jaar verwacht. Op dat moment volgen ook buitenreclame en tv-spots, aldus Jansen. 'Die spots zullen mogelijk tot de zomer worden uitgezonden, net zo lang als nodig is. Het wordt een grote campagne, vergelijkbaar met die van de CoronaMelder, die uit meerdere lagen bestaat.'

Ticket naar vrijheid

Volgens gezondheidsminister Hugo de Jonge is het is belangrijk dat 'zo veel mogelijk mensen zich laten vaccineren'. 'Dat wordt ons ticket naar meer vrijheid. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe eerder we straks - in de loop van 2021 - stap voor stap terug kunnen naar ons leven van voor het corona-tijdperk. Ik begrijp dat er vragen leven over het vaccin. En ik zie ook dat er mensen zijn die nog twijfelen. Juist daarom starten we deze campagne; als wegwijzer naar antwoorden en naar betrouwbare informatie.'

Lees ook: Vaccinatieprogramma vereist militaire aanpak

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden
Advertentie