Nieuw huidverzorgingsmerk Fat Forest start crowdfundingcampagne

Producten zijn gemaakt van vet uit de illipe-noot uit het regenwoud. Doel: vet uit het bos dat het bos vet houdt.

Fat Forest, een nieuw huidverzorgingsmerk dat producten maakt van pure ingrediënten uit het regenwoud, is een crowdfundingcampagne begonnen om het merk te lanceren. De producten van Fat Forest, een skinbar en een bodycrème, zijn gemaakt van het vet uit de illipe-noot. Die liggen in Indonesisch Borneo gewoon voor het oprapen, want als de noten rijp zijn, vallen ze van de boom.

Omdat de lokale bevolking met de oogst van deze noten geld verdient, hoeven ze hun land niet te verkopen aan derden die palmolieplantages willen aanleggen en kunnen ze het bos in stand houden. Met het aanschaffen van een skinbar help je mee om 75 m² regenwoud op Borneo te behouden. Fat Forest is daarmee 'vet uit het bos dat het bos vet houdt'.

Advertentie
advertisement

Fat Forest en Gardeners hebben de campagne ontwikkeld in samenwerking met Pascal van Ham (brand strategy), Arjen Klinkenberg (design) en Tom Baas (growth hacker). De crowdfundingvideo in samenwerking met Since ’88 laat de verhalen van BN'ers Tess Milne, Isa Hoes, Art Rooijakkers, Monique Klemann en Froukje Jansen en hun 'wildkeepers' zien.

Maira Evers, Gardeners: 'Voor mij begon het ongeveer vier jaar geleden toen ik een uitzending van Helden van de Wildernis op tv zag: Art Rooijakkers op bezoek bij Alexandra Vosmaer en Dirk-Jan Oudshoorn die in Indonesisch Borneo wonen. Zij zetten zich al jaren in voor de orang-oetans en het regenwoud daar. Ik móest ze spreken, Mijn vader is geboren in Indonesië en ik ben daar zelf de eerste jaren ook opgegroeid. Ze vertelden mij hun verhaal en over Fat Forest, huidverzorging zonder palmolie. Nu vier jaar en heel veel gespreken later, staat de eerste campagne.'

Credits:
Brand strategy: Pascal van Ham
Brand design: Arjen Klinkenberg
Campagne: Gardeners
Growth hacking: Created First
Verantwoordelijk klant: Alexandra Vosmaer, Dirk-Jan Oudshoorn, Inge Janssen en Fleur Schraven

Plaats als eerste een reactie

Advertentie