Rijksoverheid waarschuwt via vervolgcampagne: update slimme apparaten

De bewustwordingscampagne gaat door via een 'gevecht' waarin hackers slimme apparaten een huis overnemen.

Afbeelding: Rijksoverheid

De Rijksoverheid vervolgt de campagne 'Doe je updates', waarin het consumenten bewust wil maken van de risico's als zij hun slimme apparatuur niet updaten. Een met internet verbonden robotstofzuiger, printer of andere gadget kan hackers toegang geven tot meer apparaten in huis, waarbij gegevens buitgemaakt kunnen worden. De Rijksoverheid laat zien hoe dat gebeurt door via een video te demonstreren hoe een hacker via een slim apparaat binnenkomt en welke schade hij kan aanrichten. Beveiligingsupdates maken slimme apparaten veiliger en verkleinen de kans op digitale inbraak.

De campagne start vandaag (20 januari), de video is hieronder te bekijken. De Rijksoverheid voert de campagne via online video, sociale media, online display, branded content, PR en advertenties.

Naast een bewustwordingsaspect bevat de campagne ook een praktisch element. De Rijksoverheid heeft een tool ontwikkeld die consumenten informeert over welke slimme apparaten zij gebruiken en hoe zij die kunnen updaten. De tool is te raadplegen via de campagnewebsite doejeupdates.nl, die automatisch doorverwijst naar veiliginternetten.nl. 

Credits
Klant: Ministerie van Economische Zaken & Klimaat
Bureau: DOT (D&B, Open Now en TBWA\NEBOKO)
Productie: VIDIBOKO
Regie: Robbert Doelwijt JR
Productie: Vigics
Geluid en sounddesign: Soundcircus
Postproductie: The Compound
Beheer en redactie website: ECP
Ethisch hackers: Eurofins Cyber Security
PR: HvdM Public Relations
Media: Initiative Media

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie