Snelle, Oranje en KNVB brengen met Limonade een ode aan jeugdvoetbal

Nieuwe muzikale campagne moet leiden tot meer aanmeldingen bij de clubs die te kampen hebben met minder aanmeldingen door de pandemie.

Snelle, Oranje en KNVB brengen met Limonade een ode aan jeugdvoetbal
Wefilm

Snelle, de KNVB en Oranje bundelen de krachten om meer kinderen aan het voetballen te krijgen. De campagne, met de titel Limonade, is ontwikkeld door Wefilm en in het leven geroepen omdat het aantal nieuw aanmeldingen bij de verenigingen is afgenomen door de pandemie. Voor de campagne is een is track opgenomen, een videoclip ontwikkeld en zijn er initiatieven bedacht voor de clubs zelf. Volgens de KNVB is het de eerste keer dat het Nederlands Elftal meewerkt aan een officiële muziekvideo. Ook de KNVB Jeugdraad is betrokken bij de wervingscampagne.

Inspiratie

Volgens Wefilm is de videoclip een ode aan het amateurvoetbal. ‘De video toont de jeugd die droomt over hun helden in Oranje. Dit idee sloot naadloos aan bij een nieuwe campagne die KNVB aan het ontwikkelen was gericht op de jongste jeugd.’ Bondscoaches Frank de Boer en Sarina Wiegman en vier internationals van het Nederlands elftal spelen mee in de video van Limonade, waarvan Snelle zegt dat de tekst is geïnspireerd op zijn voetballende jongere broertjes.

De wervingsvideo van de titelsong Limonade

Snelle - Limonade

Gedeelde liefde voor voetbal

Ruben Cusell, head of strategy & concepts bij Wefilm zegt dat het Snelle was, die na Smoorverliefd, Kleur en De Overkant, Wefilm vroeg om mee te denken over ‘Limonade’. ‘Het is een track over de schoonheid van jeugdvoetbal. Een match made in heaven met de KNVB, een van onze andere vaste opdrachtgevers.’ 

Oranjefestivals

Samen met Snelle, het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen hoopt de KNVB kinderen te inspireren om voetbal te ontdekken op een zogenoemd Oranjefestival bij een amateurvereniging in de buurt. Hier zouden zij van april tot en met juni dankzij uiteenlopende spellen en activiteiten kunnen voetballen zoals Oranje. ‘Iedereen is welkom, dus ook kinderen die nog niet lid zijn van een vereniging.’ 

Limonade

‘Limonade’ staat op het nieuwe album ‘Lars’ van Snelle, dat inmiddels de Platina Status heeft. De track is uitgebracht via Roq ’N Rolla Music en is behalve op YouTube ook te beluisteren op de online streamingplatformen. 

Financiële donatie

Om het initiatief kracht bij te zetten geven Snelle, het Nederlands elftal en de KNVB aan
ook een bijdrage te leveren aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur, dat de contributie en het materiaal betaalt voor kinderen en jongeren uit gezinnen die te weinig geld hebben om te kunnen voetballen.

Lees ook:

Credits

Opdrachtgever: KNVB en Roq ‘N Rolla

Muziek: Snelle

Label: Roq 'N Rolla

Videoclip: Wefilm

Creatives: Ruben Cusell, Roel Welling

Regisseur: Colin Huijser 

Producer: Beau van Assem

DOP: Christiaan van Leeuwen

Grading: Barry Clarke

Casting: Jut & Juul casting

Campagne: KNVB

Oranje festivals: KNVB

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie