Uber biedt 10.000 gratis ritten aan voor zorgmedewerkers

De taxichauffeurs krijgen volledig vergoed terwijl bij Uber ook 5400 banen op de tocht staan

10.000 gratis voor zorgmedewerkers ritten bij Uber
Uber

Uber biedt vanaf vandaag tienduizend gratis ritten aan voor zorg- en hulpverleners die tijdens de COVID-19 pandemie essentiële zorgtaken uitvoeren voor anderen. De ritten zijn volgens het techbedrijf bedoeld om de helden snel en gemakkelijk te vervoeren naar de locaties waar zij nodig zijn.

Het bedrijf geeft aan dat het advies ingewonnen heeft bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de ritten zo correct mogelijk te verdelen over de sectoren waar de nood het hoogst is. Wereldwijd claimt Uber tien miljoen ritten en maaltijden te doneren.

De tienduizend ritten zijn vanaf beschikbaar voor medewerkers in de gezondheidszorg en ouderenzorg. Volgens de taxidienstbemiddelaar, wordt een deel van de ritten gebruikt om voedselpakketten in Amsterdam te bezorgen bij gezinnen. Medewerkers van organisaties die in aanmerking komen, kunnen volgens Uber via een online portal een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor de gratis reismogelijkheid.

Plastic schermen

De ritten voor het zorgpersoneel worden uitgevoerd door chauffeurs die door de COVID-19 uitbraak de vraag naar ritten hebben zien afnemen. Het techbedrijf benadrukt dat de chauffeurs volledig worden vergoed voor de ritten. Voor de veiligheid van zorgmedewerkers en chauffeurs zijn er volgens Uber voorzorgsmaatregelen getroffen, waaronder een plastic scherm tussen de voorstoel en de achterbank. Daarbij krijgen chauffeurs een vergoeding voor schoonmaakmiddelen en handschoenen.

Maurits Schönfeld, General Manager Uber Benelux: ‘Ook in deze moeilijke periode staat Uber voor betrouwbaarheid. Ondanks dat iedereen thuis blijft, moeten onze helden in de zorg de weg op om anderen te kunnen helpen. Wij willen hen met de 10.000 ritten een hart onder de riem steken en ondersteunen om comfortabel en veilig vervoerd te worden.’

Serie aan initiatieven

De tienduizend gratis ritten behoren tot een serie initiatieven die Uber de afgelopen periode heeft uitgerold. Zo heeft het bedrijf  eerder UberMedics geïntroduceerd, waarmee zorgmedewerkers 25% korting krijgen op Uber ritten. Daarnaast, zo vertelt Uber, krijgen chauffeurs die in quarantaine moeten  hiervoor een financiële compensatie.

Banen op de tocht

Uber heeft ongeveer 27.000 werknemers wereldwijd, dit is exclusief de taxichauffeurs. Deze week bracht De San Francisco Chronicle naarbuiten dat er 5400 banen op de tocht staan bij Uber. Ook Uber heeft last van de crisis, zo was te lezen dat er 85% tot 90% minder gebruik wordt gemaakt van de diensten van de organisatie ten opzichte van vorig jaar. 

Het voedselbezorplatform Uber Eats ziet de verkopen door de pandemie wel stijgen, maar de maaltijdenbezorgingstak is slechts verantwoordelijk voor 20% van de totale omzet van Uber. De maatregelen zouden nodig zijn om als organisatie sterker uit de strijd te komen na de coronacrisis.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie