Unox Nieuwjaarsduik uit Blik wegens succes verlengd tot 2022

Er worden twee keer zoveel blikken beschikbaar gesteld die ook nog eens langer zijn, dus ook letterlijk is de 'duik' verlengd.

Unox Nieuwjaarsduik uit Blik wegens succes verlengd
Being There

De traditionele Nieuwjaarsduik op Scheveningen kan op 1 januari 2022 weer niet doorgaan. Dat maakt de organisatie vandaag bekend. Unox stelt net als vorig jaar tienduizenden blikken zeewater beschikbaar voor de ‘thuisduik’. Zo wordt de actie Nieuwjaarsduik uit Blik wegens succes verlengd.

Alternatief voor thuis

De Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland vertelt dat het opnieuw met pijn in het hart moest beslissen de duik te  annuleren. Alex Schuttert, voorzitter van de stichting zegt daarover:

‘Vanaf het strand in Scheveningen trotseren elk jaar op Nieuwjaarsdag 10.000 durfals het ijskoude Noordzeewater en nemen een stoere duik, zoals we dat al sinds 1960 doen. Met de ‘Nieuwjaarsduik uit Blik’ bieden we gelukkig opnieuw een vrolijk alternatief voor de echte duik en kunnen mensen deze traditie thuis voortzetten.’

Voorbereidingen al begonnen

Liane Lens van Unox geeft aan dat ze bij Unox al volop in de voorbereidingen waren voor de Nieuwjaarsduik op het strand. 

'Want juist nu hebben we zo’n behoefte aan deze mooie traditie. Vorig jaar hadden we met de ‘Nieuwjaarsduik uit Blik’ een oplossing bedacht. Dat was een gigantisch succes, de 25.000 blikken zeewater waren in één dag op. Het bevestigde dat er zoveel behoefte was om het nieuwe jaar fris te beginnen, ook al was het vanuit de achtertuin.’

Video: Unox Nieuwjaarsduik uit Blik wegens succes verlengd tot 2022

Unox Nieuwjaarsduik uit Blik wegens succes verlengd tot 2022

Twee keer zoveel en extra lang

Lens vervolgt: ‘Om tijdens deze editie nog meer mensen mee te kunnen laten doen, worden er twee keer zoveel blikken gevuld: 50.000.  Bovendien zijn de blikken extra lang. Daarmee is de ‘Nieuwjaarsduik uit Blik’ niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk verlengd. We hopen dat er op 1 januari om 12:00 uur weer net zo enthousiast ‘gedoken’ wordt! als vorig jaar.'

Lees ook: Unox Nieuwjaarsduik komt dit jaar uit blik, net als soep

Unox Nieuwjaarsduik uit Blik wegens succes verlengd
Unox Nieuwjaarsduik uit Blik wegens succes verlengd in 2022 Being There

Aanvragen

Nieuwjaarsduik-fans kunnen via de website van de Unox Nieuwjaarduik - zolang de voorraad strekt - gratis een pakket aanvragen. Voor elk besteld pakket doneert Unox een blik erwtensoep aan de Voedselbank.

Credits:

Klant: Unox 

Concept en campagne: Being There

PR: Banka Media 

Organisatie duik: Stichting Nieuwjaarsduiken

Productie: Zaanlandia Blikverpakkingen

Video content productie: FFWD Amsterdam

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie