Virgin vliegt met 'pride flight' naar New York

Het vliegtuigmaatschappij lanceert een video waarin deze bijzondere vlucht wordt aangekondigd.

Virgin Holidays en Virgin Atlantic zullen speciaal voor World Pride 2019 een heuse ‘pride flight’ het luchtruim in sturen. Op 28 juni 2019 zal een vlucht tussen Londen Heathrow en Newark worden bemand door een team bestaande uit piloten en cabinepersoneel uit de LGBT+-gemeenschap. In het vliegtuig is ook het nodige vermaak aanwezig. Een dj, dragqueen-bingo, Judy Garland-meezingshow en speeddatesessies zullen allemaal present zijn aan boord.

In juni 2019 is het vijftig jaar geleden dat de Stonewall-rellen plaatsvonden. Deze gebeurtenis kan worden gezien als een omslagpunt in de rechten voor LGBT+. Volgend jaar is het overigens ook de eerste keer dat World Pride in de Verenigde Staten wordt georganiseerd.

Flamboyant personeel

Virgin lanceert een video waarin de bijzondere vlucht wordt aangekondigd. Broadway-ster Tituss Burgess fungeert als flamboyante piloot in de campagne, geflankeerd door cabinepersoneel bestaande uit dragqueens, inclusief rolkoffers in de kleuren van de regenboog.

De campagne is uitgebracht in samenwerking met NYC & Company en Alliance for Downtown New York. Een ticket voor deze vlucht kan worden geboekt via de klantenservice van Virgin Atlantic. Een retourtje kost zo’n €430,-.

Het is niet de eerste keer dat Virgin zich bezighoudt met een campagne rondom de LGBT+-gemeenschap. Vorig jaar lanceerde Virgin namelijk een campagne waarin het de rollen omdraaide: wat als een heteroseksueel koppel op vakantie wordt behandeld als een homoseksueel koppel vandaag de dag? 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie