Zaanse Mayonaise is 'zo goed als huisgemaakt' in allereerste tv-commercial

De campagne komt uit de koker van The Family. 

De foodcampagne van Zaanse is 'net even anders', aldus bureau The Family.

Zaanse Mayonaise lanceert voor het eerst in het bijna honderdjarig bestaan van het bedrijf zijn eerste merkcampagne. Het Amsterdamse reclamebureau The Family tekende voor concept en creatie. 

In tegenstelling tot de meeste mayonaises wordt die van Zaanse (moederbedrijf Van Wijngaarden) naar eigen zeggen nog altijd volgens authentiek recept bereid, met 'precies dezelfde ingrediënten als vroeger'. 

Spelen met conventies

Zodoende ontstond de gedachte voor de nieuwe positionering genaamd 'Zo goed als huisgemaakt'. In de tv-commercial wordt gespeeld met de 'conventies van foodcampagnes', zegt Joris Kuijpers, medeoprichter van The Family. 'Je ziet vaak dat merken slowmotion shots gebruiken om de kwaliteit en het vakmanschap van hun product te benadrukken. Dat doen wij in deze campagne ook, maar dan net even anders.'

In de spot zien we een onhandige man een poging doen zelf mayonaise te maken, waarbij niet geheel verrassend van alles misgaat. De boodschap, aldus Zaanse: je kunt zelf mayonaise maken, maar waarom zou je dat doen als je ook voor de zo goed als huisgemaakte mayonaise van Zaanse kunt kiezen?

De campagne wordt uitgerold op televisie, online video en (digital) outdoor. De mediastrategie lag in handen van Zuiver Media. 

Credits

Productiemaatschappij: Chuck Studios 
Regisseur: Kristy Snell 
DOP: Olaf van Gerwen 
Offline editor: Martin Heijgelaar 
Grading: Tristen Mackenzie 
Online editor: Efraim Gons 
Muziek: Cris Kos  
Geluidsstudio: Most

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Minco Trip
Strak concept dat in één streep leidt naar het thema 'Zo goed als huisgemaakt'. Gaat z'n werk wel doen denk ik
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie