Anita Lotten vertrekt bij Wunderman Thompson Amsterdam

Vertrek komt 1,5 jaar nadat ze managing director werd. Lotten mist het ondernemerschap, wil als zelfstandig ondernemer verder gaan.

Anita Lotten

 Anita Lotten vertrekt bij Wunderman Thompson in Amsterdam. De managing director neemt op 1 september afscheid bij het bureau waarvoor ze meer dan 15 jaar werkte. Naar een opvolger wordt gezocht.

 Haar vertrek is relatief snel en daarmee verrassend. Lotten had sinds anderhalf jaar de leiding in handen in Amsterdam. Ze volgde Ralph Wisbrun op die lang aan het roer stond bij JWT, het bureau dat is opgegaan in Wunderman Thompson.

 Het was Lottens taak de creatieve en strategische kennis uit Amsterdam samen te brengen met de expertise met data en consumer-experience van Wunderman.

 Lotten: ‘Toen ik, net voor de coronacrisis, begin vorig jaar begon, was de opdracht helder: het reclamebureau J. Walter Thompson na de fusie met Wunderman transformeren naar een meer CX-gedreven creatief bureau met internationale ambities. Dat is gelukt.’  

Advertentie
advertisement

Missen ondernemerschap

Daarbij is een jaar geleden de structuur van Wunderman Thompson aangepast. Het Amsterdamse bureau werd onderdeel van Wunderman Thompson Benelux waarin de activiteiten zijn geïntegreerd. Erwin Jansen heeft als ceo de leiding over de Benelux-organisatie, Lotten bleef als managing director verantwoordelijk voor ‘Amsterdam’.

Ze zorgde dat er nieuwe expertises werden ontwikkeld en nieuw talent werd aangetrokken. Nu deze transformatie achter de rug is, vindt ze het een mooi moment om te stoppen, ook omdat ze het ondernemerschap mist in de meer netwerkachtige organisatie die Wunderman Thompson inmiddels is.

 Lotten: ‘In goed overleg is besloten mijn wens om weer als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, te honoreren. Daar ben ik het bedrijf zeer erkentelijk voor.’ Haar vertrek verloopt in harmonie. De komende maanden zet ze zich ‘volledig in om de transitie naar de nieuwe leiding zo soepel mogelijk te laten verlopen’.

 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie