Candid benoemt Edward Knol tot coo

Knol komt van Born05 en gaat nauw samenwerken met ceo Ruud Wanck.

Edward Knol is per 13 september benoemd tot nieuwe chief operating officer (coo) van Candid. Hij treedt toe tot het directieteam van Candid. In die functie gaat hij zich richten op de verdere ontwikkeling van de bureaus en de platformintegratie binnen het communicatieplatform.

Knol was sinds 2019 managing director van Born05, waar hij onlangs werd opgevolgd door Dennis van Vugt. Hiervoor werkte hij onder meer als marketingmanager voor Philips en marketingdirecteur voor K-Swiss en zette Maxus Nederland op, later Wavemaker. 

Knol: ‘Ik heb twintig jaar ervaring aan klantzijde en tien jaar aan de bureaukant. Die combinatie kan ik nu inzetten voor de verdere groei van de Candid bureaus”, zegt Knol. In een steeds sneller veranderende wereld is het voor succesvolle communicatie cruciaal om disciplines zodanig in te richten dat deze zich flexibel en geïntegreerd aan onze klanten kunnen aanpassen. Juist deze fluïde platformorganisatie opzet - de kern van de Candid strategie - is waar ik mij komende jaren voor wil inzetten.”

Internationaal

Bij Candid gaat hij nauw samenwerken met ceo Ruud Wanck. Als rechterhand van Wanck gaat hij een deel van diens taken overnemen, zodat de ceo zich samen met bestuursvoorzitter Gérard Ghazarian nog nadrukkelijker kan richten op de internationale groei van het Candid platform. Binnenkort volgen op dat gebied nieuwe aankondigingen.

Ruud Wanck: ‘Omdat we als Candid de ambitie hebben om te blijven groeien, is het belangrijk dat nieuwe bureaus en expertises naadloos in ons platformmodel worden ingepast. Edward heeft bewezen dat hij acquisities en integratie op professionele wijze kan managen.’

Als onderdeel van de groeistrategie nam Candid recent communicatiebureau Coopr over. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie