Bestuursvoorzitter Susan Duinhoven verlaat Sanoma in 2024

'Een goed moment om het stokje over te dragen.'

President en ceo Susan Duinhoven van Sanoma legt haar functie in de eerste helft van 2024 neer. Dat heeft ze de raad van bestuur van het uitgeefbedrijf laten weten. Het bestuur gaat op zoek naar een opvolger en tot die tijd blijft ze actief voor Sanoma.

Duinhoven leidt het Finse concern sinds oktober 2015. In acht jaar werd Sanoma onder haar leiding getransformeerd van een breed mediaconcern met dagbladen en magazines naar educatieve uitgever in verschillende Europese landen. 'Er staat een sterk, succesvol gedigitaliseerd Fins mediahuis. Ik zie dit als een goed moment om het stokje over te dragen', laat Duinhoven weten.

Duinhoven heeft een lange carrière in de mediawereld. Voor Sanoma was ze onder meer ceo van Wegener, dat onder haar leiding aan DPG Media (toen de Persgroep) werd verkocht. In een verder verleden werkte Duinhoven voor Gouden Gids, Reader's Digest, De Telefoongids, McKinsey en Unilever.

Sanoma verkocht in Nederland - onder leiding van Duinhoven - in 2019 de magazinetitels en NU.nl aan DPG Media en Mood for Magazines aan Talpa Network. Er is nu met Sanoma Learning ook in Nederland een educatietak.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie