Premium

Cheil Benelux benoemt 'Tim & Daan' als nieuwe creatieve directie

Tim de Waard en Daniel Samama volgen Thijs de Boer op, die vorig jaar uit Cheil stapte.

Daniel Samama (l) en Tim de Waard

Tim de Waard en Daniel Samama zijn aangesteld als de nieuwe creatieve directie van reclamebureau Cheil Benelux. Onder de naam Tim & Daan was het duo de afgelopen jaren actief als freelance creatief team voor opdrachtgevers als Philips en IDFA. In een verder verleden werkte het duo bij bureaus FHV BBDO, JWT en N=5.

Het duo volgt creative director Thijs de Boer op, die samen met managing director Budi Gonzalez de Chaves vorig najaar uit Cheil stapte om het nieuwe bureau Bijvoorkeur te starten. Het afgelopen halfjaar zat Cheil Benelux daarom zonder creatieve directie. Gonzalez de Chaves is sinds januari opgevolgd door Tim van der Sijde.

Het duo spreekt over Cheil als een 'bureau in transitie' en een 'echte hidden gem'. 'Met de energie van een nieuwe generatie makers binnen het bureau zijn we er klaar voor om de status quo te challengen.'

Tim van der Sijde: 'We zijn een bureau van makers, met de poten in de klei, zonder bestuurlijke ego's en rompslomp. Daar passen deze mannen goed in.'

Het managementteam van Cheil Benelux ziet er nu als volgt uit: Jop van Amelsfoort (digital director), Loesje de Vriese (agency lead Belgium), Richard Roest (shopper marketing & retail operations director), Tim de Waard & Daniel Samama (creative directors), Tim van der Sijde (managing director) en Willem Robool (finance & operations director). 

Cheil Benelux is een bureau dat opereert op het snijvlak van advertising, digital, technologie en retail. Het van oorsprong Zuid-Koreaanse netwerk, opgericht in 1973, is met 53 vestigingen over de hele wereld actief. Samsung is founding client van het bureau.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie