Premium

David Verschoor naar Hersenstichting, Anouk van Balen blij bij HPB en ander loopbaannieuws

Overlopers, opklimmers, afzwaaiers en binnenkomers. Het carrièrenieuws van bureaus, media, communicatie en de digitale wereld.

Vlnr, boven Eva Hersbach, Anouk van Balen, The Big Circle, Joris Evers. Onder Luc Goes, Open Now-talenten, David Verschoor, Sanne Tolsma

Van het hart naar het hoofd, van voetbal naar bier en van het eens brutaaltje onder de omroepen naar de meest geinstitutionaliseerde omroep. Ons overzicht van wissels en aanstellingen.

David Verschoor naar Hersenstichting

David Verschoor gaat van het hart naar het hoofd. Hij werkte de afgelopen 9 jaar voor de Hartstichting als directeur marketing en communicatie, en wordt nu directeur bij de Hersenstichting.

De Hersenstichting richt zich op oplossingen om de hersenen gezond te houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening te helpen mee te doen in de samenleving.

Verschoor: ‘Iedereen in Nederland heeft belang bij gezonde hersenen. Niet alleen de 4 miljoen mensen met een hersenaandoening, maar ook de rest van Nederland wil ik mobiliseren om hun brein gezond te houden.’ 

Met Verschoor haalt de Hersenstichting een bestuurder binnen  met meer dan 20 jaar ervaring in de goededoelensector, telecom- en online-branche. Vorig jaar ontving Verschoor met zijn team een Gouden Effie Award voor de 6-minutenzone campagne, bovendien was hij een van de drie genomineerden voor de titel CMO of the Year. 

In september maakte Verschoor al bekend de Hartstichting te verlaten.

Joris Evers
Foto LaLiga bewerkt
Anouk van Balen
Anouk van Balen Fotografe: Emilie Matheussen


Anouk van Balen naar HPB l Het PR Bureau

Pr-adviseur Anouk van Balen stapt over naar HPB l Het PR Bureau waarmee dit zijn technology-team verder uitbreidt. Van Balen gaat werken voor merken als Xiaomi, Wavin Global & Benelux en BYD.

Van Balen is afkomstig van Archetype. Ze werkte daar als senior-consultant voor verschillende technologie-gerelateerde organisaties en merken op het gebied van duurzaamheid, security en consumentenelektronica, zoals Amazon, Palo Alto Networks en Lenovo.

Het PR Bureau zet volgens ceo en oprichter ja Jacqueline Bosselaar ‘stevig in op de technologische ontwikkelingen’ als AI, blockchain en AR/VR. De komst van van Balen onderstreept dit.

 

Lucas Goes nieuwe zakelijk directeur bij de NTR

Lucas Goes start op 1 augustus als zakelijk directeur bij de NTR. Hij vormt samen met mediadirecteur Willemijn Francissen de directie voeren van de NTR. 

Goes is nu nog algemeen directeur bij PowNed en heeft daarvoor bestuurlijke functies vervuld bij onder meer bij NOS, BNN en EndemolShine.

Lucas Goes volgt Meindert Landsmeer op die het afgelopen jaar de functie van zakelijk directeur ad interim heeft waargenomen.

Joris Evers van LaLiga naar Heineken, waar hij global comms gaat leiden

Joris Evers wordt de nieuwe director global communications bij Heineken. Hij volgt daar Sarah Backhouse op. Evers begint 19 juni officieel bij Heineken en heeft deze maandag kennis gemaakt met het communicatieteam.

De afgelopen 6 jaar werkte Evers als chief communication-officer bij de Spaanse ‘eredivisie' LaLiga en hield zich onder meer bezig met de positionering van de populaire voetbalcompetitie als mondiaal entertainment- en lifestylemerk. 

Hij neemt de positie over van Sarah Backhouse die inmiddels een andere baan buiten Heineken heeft gevonden. Waar zij naartoe gaat is nog niet bekendgemaakt.

Backhouse begon medio november 2020 bij Heineken. Haar aanstelling was opmerkelijk; ze had geen ervaring in een vergelijkbare communicatierol bij multinationals en presenteerde zichzelf destijds nog als gespreksleider, moderator voor topleiders. 

sanne tolsma
Sanne Tolsma
Eva Hersbach
Eva Hersbach


Sanne Tolsma gaat Ambassadors leiden

Sanne Tolsma is aangesteld als de nieuwe managing director van productiestudio Ambassadors, dat kantoren heeft in Amsterdam, New York en komende zomer ook Berlijn. Ze gaat per donderdag 1 juni aan de slag.

Tolsma brengt veel reclame-ervaring met zich mee. Ze startte haar carrière in 2004 bij Ogilvy & Mather Amsterdam, waarna ze van 2008 tot 2020 in diverse functies voor Alfred International actief was. Meest recent werkte ze -relatief kort- voor Wunderman Thompson Amsterdam als client service director en tot januari dit jaar als managing director voor Creature Amsterdam, het bureau dat recent opgeheven is. 
 

Eva Hersbach vertrekt bij Bol.com als hoofd mediarelaties en public affairs

Eva Hersbach heeft ‘na drie fantastische jaren’ besloten om weg te gaan bij Bol.com. Het hoofd mediarelaties en public affairs gaat voor zichzelf beginnen

‘Ik heb de leukste baan die er is bij het mooiste bedrijf van Nederland met ook nog eens de meest geweldige collega’s die er zijn’, schrijft ze op LinkedIn. ‘Maar ik heb op dit moment in mijn loopbaan en privéleven behoefte aan meer vrijheid, flexibiliteit en afwisseling.’

Hersbach wil zich in haar nieuwe rol naast commerciële organisaties ook uitdrukkelijk richten op opdrachten voor maatschappelijke organisaties. ‘En dan natuurlijk in het vakgebied waar mijn hart ligt: woordvoering, media relaties & crisiscommunicatie.’


Open Now trekt 7 jonge gedragswetenschappers en creatieven aan

Open Now heeft de afgelopen 7 nieuwe medewerkers aangenomen op zowel creatie, account als gedragswetenschappers. Het bureau reageert daarmee op de toegenomen interesse in gedragswetenschap bij de overheid en ook het bedrijfsleven

Pim Janmaat is bij de gedragswetenschappers gestart en komt van het Haagse bureau DPI waar hij ervaring opdeed met overheidstenders.

Josselyn Ineke is accountmanager geworden wat ze eerder deed in de dynamiek van Thuisbezorgd.nl na haar studie communicatiewetenschap aan de UVA.

Fleur van Tiggelen studeert binnenkort af aan de Radboud universiteit en werkte eerder al bij Issuemakers, zij werkt op de afdeling gedragswetenschap.

Ids van der Spoel is een bijzonder verhaal, afgestudeerd psycho-bioloog met daarna een master in marketing, koos hij jaren geleden voor creatie bij Boomerang, bij Open Now komen deze werelden in hem, samen.

Floor werkt op creatie, studeerde af aan de HKU en combineert haar werk bij Open Now met VPRO Dorst (de plek voor nieuwe makers).

En tot slot is er een nieuw creatief team aangenomen Mart Verschuren en Huib Scholten. Zij zijn afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie, studeerden daarna creative writing in Los Angeles, en kwamen bij Open Now af op de nieuwe manier van reclame maken met gedragswetenschappers.


Arent Jan Hesselink wordt president en ceo van Edelman Emea 

Arent Jan Hesselink is bij ’s werelds grootste pr-netwerk, Edelman, benoemd tot president en ceo van de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Hij wordt eindverantwoordelijk voor de 17 kantoren van het bedrijf in dit gebied in en treedt toe tot het wereldwijde executive leadership team van het bureau. 

Arent Jan Hesselink neemt de functie over van Ed Williams, die is benoemd tot President International. Als oudgediende die 12 jaar voor het bureau werkt heeft Williams de regio's Apac, Emea, Canada en Latijns-Amerika onder zich. De ceo's van deze regio’s zullen aan hem rapporteren, onder wie Hesselink.

Rosalind Chan
Rosalind Chan
Bartho Boer en zijn plaatsvervanger voor een dag Henry Sanches
Bartho Boer, vooraan


Zien Group stelt Rosalind Chan aan als marketing director

Zien Group, het moederbedrijf van Eden Hotels, heeft Rosalind Chan aangesteld als marketing director. Chan zal in deze functie verantwoordelijk zijn voor het leiden van de merkpositionering en marketingstrategie van het bedrijf. Daarnaast zal zij ook de digitale marketing en PR op haar nemen en wordt ze het gezicht in de wereldwijde media.


Bartho Boer volgt Willemijn Maas op als rvc-lid Port of Amsterdam

Willemijn Maas vertrekt na tien jaar bij Port of Amsterdam als lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Maas startte in maart 2013 en legt per 1 juni 2023 haar functie neer. Zij wordt opgevolgd door Bartho Boer.

Bartho Boer is werkzaam als chief corporate communications & csr bij KPN. Daarvoor werkte hij als directeur communicatie en corporate affairs bij de Nederlandse Spoorwegen en bij de gemeente Amsterdam. onder meer bij de Bestuursdienst.


Wietse Zwolsman en Peter Evers hebben leiding overgenomen bij A Bigger Circle

Wietse Zwolsman en Peter Evers hebben leiding overgenomen van Stephan Reesink bij A Bigger Circle. Reesink gaat richten op de natuurlijke groei van het bureau via strategische partnerships.

De wissel dateert alweer van 1 maart, maar werd nu naar buiten gebracht. A Bigger Circle is sinds 8 jaar een van de vaste bureaus van KPN, en bedient daarnaast klanten als BNNVara en OneFit.

Zwolsman en Evers zijn respectievelijk 8 en 12 jaar werkzaam bij A Bigger Circle en ook aandeelhouder. Met duo aan het roer zijn in 2023 het Rode Kruis binnengehaald , Emma Sleep, Our House en ASA Talent.
 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie