Dit zijn de drie grootste talenten in communicatie van 2020

Andy Wiemer, Patrick Regan en Sanne Abelain.

Linksboven Andy Wiemerm, rechts Patrick Regan. Onder Sanne Abelain

Drie talentvolle communicatieprofessionals gaan naar de finale van de verkiezing van het CommunicatieTalent 2020, georganiseerd door de beroepsvereniging Logeion. De selectiecommissie van Logeion heeft alle kandidaten en hun cases beoordeeld op vier criteria: inspirerend, innovatief, impact en individuele bijdrage. De jury heeft na eigen afweging ingestemd met de voordracht van de drie grootste talenten van 2020.

Dit zijn ze:

Andy Wiemer (ProRail)

Andy Wiemer leverde de afgelopen jaren als woordvoerder en socialemediastrateeg met een vernieuwde (social) mediastrategie een essentiële bijdrage in de ombuiging van ProRail. Van  een wat gesloten, stoffig en reactief bedrijf naar een spoorbeheerder die transparant, stoer, proactief is met flink wat lef. Dit zorgde voor betere waardering van de reizigers, politiek, en stakeholders en op de arbeidsmarkt. De reputatie is beter dan ooit.

Als teamleider leidde Wiemer de weg naar een eigen newsroom. De vernieuwde werkwijze is geïmplementeerd en er zijn steeds meer communicatiemedewerkers die ook de social mediakanalen goed benutten en met effect.

Patrick Regan (Koninklijke Landmacht)

Podcast-Patrick. In 9 maanden tijd lanceerde Patrick Regan de eerste twee podcasts van zijn werkgever de Nederlandse Krijgsmacht. Hij richtte daarbij het kanaal Landmacht FM op en wist Defensie enthousiast te maken voor dit medium. Hij vervult daarbij de rol van interviewer, geluidsman, editor, producer, promotor en redactiechef. Nu zijn collega’s hun eigen producties willen gaan maken – een seizoen over militaire muziek bijvoorbeeld, of een nieuwe podcast – neemt hij ook de taak van coach op zich.Niet te vergeten: Regan hielp de afdeling communicatie Landmacht aan een flexibele schil die de nieuwste innovaties op contentgebied kan produceren.

Sanne Abalain (NS)

Vloggen is de afgelopen jaren populair geworden, maar het effectief toepassen van dit middel blijkt lang niet altijd makkelijk te zijn. Sanne Abelain was een van degenen die dit bij NS in een nieuwe vorm goot met de vlogs van Succes@NS. De vlogs worden zo ingezet dat de de NS communicatiever maken. Voor de vlogs, gemaakt door twee teammanagers van machinisten en conducteurs, worden geen scripts geschreven. Het zijn spontane ongepolijste gesprekken met medewerkers, in de taal die NS’ers spreken. Ze worden onder meer via WhatsApp-groepen naar collega’s gestuurd. 

Stemmen en live-uitzending

De finalisten worden op 28 mei geïnterviewd door de vakjury en daarna kan tussen 1 juni en 12 juni via de website van Cday.nl gestemd worden. de bekendmaking van de winnaars volgen.

Op dinsdag 16 juni wordt de winnaar van de Verkiezing Communicatieman/vrouw en CommunicatieTalent 2020 bekendgemaakt. De talkshow, genaamd Logeion live show, wordt live uitgezonden vanuit Capital C in Amsterdam. Het is te volgen via via www.cday.nl

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie