Ex-Bever-ceo leidt Gall & Gall

Pieter Saman was onder meer verantwoordelijk voor de herpositionering van Bever. Bij Gall & Gall volgt hij Frances Franken op.

Pieter Saman
Foto: Gall & Gall | Yasmin Hargreaves

Ahold Delhaize stelt per 1 juli Pieter Saman (42) aan als ceo van drankenspeciaalzaak Gall & Gall. Hij is afkomstig van buitenwinkelketen Bever, waar hij sinds 2016 aan het roer staat. Bij Gall & Gall volgt hij Frances Franken op die recent is gestart als Chief Digital Officer bij Ahold Delhaize Europe & Indonesia. Tot de komst van Saman blijft ze aan als CEO van Gall & Gall.

Saman is sinds 2012 betrokken bij Bever. In zijn eerste rol was hij verantwoordelijk voor marketing, e-commerce en omnichannel management. Zo was hij onder meer de drijvende kracht achter de opbouw van het online kanaal en de herpositionering van Bever. In 2016 volgde zijn benoeming tot ceo en gaf hij leiding aan de transformatie van Bever. Hij trad bovendien toe tot de Board van de AS Adventure Group, moederbedrijf van Bever, en speelde een belangrijke rol bij de integratie van de groep.

Carrière

Saman startte zijn carrière als strategie consultant bij OC&C Strategy Consultants en was daarna  betrokken bij de oprichting van enkele tech startups.
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie